Kolesarstvo

Sainz po 'izletu na kavo' s Pogačarjem: Za mano je najbolj naporen kolesarski dan

Austin, 18. 10. 2024 08.40 | Posodobljeno pred 1 uro

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dirkači v svetovnem prvenstvu formule 1 so zbrani v Teksasu, kjer jih konec tedna čaka dirka za veliko nagrado ZDA. Eden od zvezdnikov Carlos Sainz pogosto trenira tudi na dirkalnem kolesu. Je zelo "fit", kar mora biti kot voznik F1. Toda krog s kolesarskim asom Tadejem Pogačarjem, njegovim sosedom v Monaku, je Sainza pripeljal do njegovih meja.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na prizorišču VN ZDA se je Carlos Sainz za nazaj lahko nasmejal svojemu trpljenju na dirkalnem kolesu. Dirkač formule 1 se je razgovoril, da je imel "briljantno idejo". A ni mislil resno, ko je 30-letnik z novinarji klepetal o kolesarski vožnji s Tadejem Pogačarjem. V začetku meseca sta se dobila in skupaj vozila v Monaku, da bi proslavila Pogačarjevo zmagoslavje na svetovnem prvenstvu. Kot je dejal Sainz na novinarski konferenci pred VN ZDA v Austinu, je med vožnjo zelo trpel.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"To je bila najtežja kolesarska vožnja, kar sem jih opravil v življenju," je bil odkrit španski zvezdnik. S Pogačarjem sta namreč soseda v kneževini, pravi Sainz, ki je dodal, da se tam pogosto odpravita na tako imenovane izlete na kavo. Tako opravita kakšnih 30 ali 40 kilometrov do kavarne in nazaj. "Zgube na kolesu, kot sem jaz, mislijo, da se lahko z njim peljejo na kavo. A to je iluzija. Ti zraven umreš," je v šali potarnal Sainz.

Vendar te Pogačar ne pusti zadaj, za seboj, pravi Sainz, temveč mirno klepeta med vožnjo. "Vendar z utripom 170 ali 180 pri sebi in 110 pri njem besed z moje strani ni veliko. Sploh si ne morete predstavljati, kako močno tip pritiska na kolesu," je o 26-letnem slovenskem zvezdniku, ki je letos je osvojil Tour in Giro ter svetovni naslov, še dejal Sainz.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Janez Novak 13
18. 10. 2024 08.58
+3
Kaj Novak in Pogi? Novak je izzval Pogija, ki je pristal na izziv. Kdaj bo to?