Kolesarstvo

Roglič znova 26., Vingegaard osvojil klasiko Drome

Valence, 27. 02. 2022 16.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Danec Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) je zmagovalec kolesarske klasike Drome, ki poteka na francoskih tleh. Slovenski zvezdnik Primož Roglič (Jumbo-Visma) se znova ni boril za najvišja mesta, na koncu je bil 26. Najboljši Slovenec je bil Jan Polanc (UAE Team Emirates) na 18. mestu.

Primož Roglič tako kot dan prej na klasiki Faun-Ardeche ni imel pravega interesa slediti ubežnikom, potem ko se je na čelu znašel njegov moštveni kolega. V soboto je bil to Američan Sepp Kuss, tokrat pa lani drugouvrščeni s Toura Jonas Vingegaard. Ta je z nadarjenim mladim Špancem Juanom Ayusom pobegnil na zadnjem daljšem vzponu in se z njim pripeljal na vznožje zaključnega kratkega klanca.

Jonas Vingegaard
Jonas Vingegaard FOTO: AP

Ayuso je nato popustil, Vingegaard pa je prišel do šeste zmage v karieri in prve letos. Na koncu sta četrtega Španca ujela še oba Francoza Guillaume Martin (Cofidis) in Benoit Cosnefroy (Ag2r Citroen), ki pa sta za tri sekunde zaostala za 25-letnim Dancem.

Drugi slovenski predstavnik na dirki Jan Polanc je na 15. tekmovalni dan v tej sezoni dosegel 18. mesto in v cilj prišel 44 sekund za zmagovalcem. Roglič je zaostal 53 sekund.

Cestna dirka kolesarskega državnega prvenstva v Kopru
Cestna dirka kolesarskega državnega prvenstva v Kopru FOTO: Damjan Žibert

Zdaj 32-letnega Kisovčana čaka nekaj dni počitka, 6. marca pa bo začel prestižno dirko Pariz-Nica, s katero ima po lanski izgubljeni zmagi v zadnji etapi še nekaj neporavnanih računov.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

petka5
27. 02. 2022 17.30
-1
novinar zakaj ste pa sliko pogacarja prilimali iz DP in ne Polanca, ce o njemu pišete ?
petka5
27. 02. 2022 17.27
-1
Zdaj se sprasujem ali je sel Primož tja kot pomocnik tem fantom v zahvalo za kasnejso pomoc na katero racuna... ali pa je forma bolj slaba... bi bilp dobro slisati kaj je za tem.