Kolesarstvo

Roglič samozavesten, a previden: Gremo etapo po etapo

Salzburg, 26. 06. 2024 19.16 | Posodobljeno pred dvema dnevoma

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
9

Slovenski kolesarski as Primož Roglič je bil s sotekmovalci del posebne predstavitve svojega moštva pred dirko po Franciji. Na njej bo prvič tekmoval pod novim imenom Red Bull-BORA-hansgrohe. Avstrijsko podjetje Red Bull je tako tudi uradno zapečatilo prevzem večinskega deleža nemške kolesarske ekipe.

Slovesnost je potekala v Red Bullovem hangarju v Salzburgu. Rdeči biki so letos prevzeli 51-odstotni delež ekipe BORA-hansgrohe v želji, da bi postali ena od vodilnih in najbolj prepoznavnih sil v kolesarski karavani.

Del strategije sovpada tudi z letošnjim prihodom Primoža Rogliča, enega najboljših kolesarjev svojega obdobja, s katerim želijo poseči po zmagi na dirki po Franciji. V luči prevzema in predstavitve nove podobe ekipe z rdečim bikom na dresih, je ekipa uradno razkrila tudi sedmerico, ki bo z Rogličem naskakovala kolesarski Olimp na Touru.

Predstavitev ekipe Red Bull-Bora-hansgrohe na čelu z njenim vodjo Primožem Rogličem
Predstavitev ekipe Red Bull-Bora-hansgrohe na čelu z njenim vodjo Primožem Rogličem FOTO: Red Bull-BORA-hansgrohe

Gorska pomočnika bosta predvsem Avstralec Jai Hindley in Rus Aleksandr Vlasov, vsestranske vloge bodo imeli Nemec Nico Denz, Italijan Matteo Sobrero, Avstrijec Marco Haller in Luksemburžan Bob Jungels, medtem ko bo v sprintih skušal do svojih priložnosti priti Nizozemec Danny van Poppel. Ekipa je močna predvsem za gorske spopade, kjer imata Hindley in Vlasov dovolj bogat življenjepis za kosanje z najboljšimi ostalimi pomočniki favoritov na Touru.

Prvi zvezdnik ekipe Roglič, ki je na začetku tega meseca dobil pripravljalno dirko po Dofineji, je bil dobro razpoložen. V šali je dejal, da bi si želel prepoznavna Red Bullova krila že v času kariere smučarskega skakalca in nato dodal: "Gremo tja in upamo, da ne bomo zadnji. Pokazali smo, da smo močni, vsi fantje smo v formi. Glede na moje zadnje Toure bom vesel, če bom prišel do cilja v Nici."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

S tem je spomnil na dejstvo, da vse od leta 2020, ko je bil skupno drugi za rojakom Tadejem Pogačarjem, ni končal dirke po Franciji. Naslednja dva je končal zaradi posledic padcev, lani pa, takrat še v dresu Jumbo-Visme, ni startal. "Dan za dnem. Najprej uvodni trije dnevi, nato bomo razmišljali o četrti etapi. Že prvi dan bo veliko akcije, v lovu na zmago bomo morali biti odlični že od začetka. Niti zadnji dan tokrat ne bo nekoliko lažji," pravi 34-letni Kisovčan.

"Dofineja je bila zelo pomembna, saj nismo skupaj več let. Na koncu smo dosegli super rezultat, zaradi česar je bilo še bolje. Novi dres mi je zelo všeč. Rumena majica v Nici pa je cilj in izziv, največji, kar ga lahko imamo vsi. Gremo ponjo," je še dodal na stavnicah tretji favorit za zmago na Touru.Pred njim sta le Pogačar in dvakratni zaporedni zmagovalec francoske pentlje Danec Jonas Vingegaard.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Ne razmišljam o tem, kdo bo močan tekmec, pomembno je, da mi naredimo vse prav. Vsaka dirka prinaša svojo zgodbo, bomo videli, kakšno prinese ta. Upam, da se izognem temu, zaradi česar sem zapustil zadnja dva Toura. So pa določene nezgode sestavni del športa, nimaš kaj," je zbranim predstavnikom medijev v Salzburgu dejal lanski zmagovalec Gira.

Na čelu kolesarske zasedbe z novo podobo ostaja Ralph Denk, sicer ustanovitelj ekipe. Ob razkritju nove podobe je pripomnil, da bodo dodaten denar vlagali tudi v mladinski pogon ter njegov razvoj. Obenem pa bodo skušali ustvariti "ikonične kolesarje", kot pritiče podobi športnih zvezdnikov pod okriljem Red Bulla.

Ena od najbolj prepoznavnih slovenskih športnic z rdečim bikom kot pokroviteljem je tudi zvezdnica športnega plezanja Janja Garnbret. Tudi nekateri drugi slovenski športniki sodelujejo z Red Bullom, med drugim tudi kajakaš Peter Kauzer.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

apodgra
27. 06. 2024 08.41
+2
Gaylona Tudi , ti si verjetno padla na glavo , ker so tvoje posledice preveč vidne in razumne. Tebe ne di dal delati za trak, ampak ti priporočam ,da se čimprej oglasiš pri pravi zato usposobljeni osebi.
Da se mene pita..
27. 06. 2024 08.37
+1
Proti pogiju nimajo šans.
apodgra
27. 06. 2024 08.35
+2
Samo varno in srečno, brez poškodb do konca dirke in uspešen prihod v Nico. Dobre noge in velika pljuča in velika pomoč cele ekipe.
motorist_mb
27. 06. 2024 08.33
+3
Srečno Rogla 💪
Pikaponca
27. 06. 2024 08.15
+2
Prišel 2 x padel in ZMAGAL.
Gaylona
26. 06. 2024 21.51
-5
Kakšen Roglič hahah dajte no 2-3x bo padel kot ponavadi mogoče celo odstopil od dirke in to je to...naj gre za trak delati mogoče bo več efektiven od njega hahah
emonec
27. 06. 2024 08.01
-3
King Kralj
27. 06. 2024 08.52
+1
Daj si malo pregledat mozgane. Sicer pa kkaka oyeba si, ce ne privoscis uspeha sodrzavljanu.
PROTI VSAKRSNI KORUPCIJI
27. 06. 2024 09.07
Ni pir zate pa še trebuh ti je tako zrasel, da niti svojega majhnega pimpeka ne vidiš več....