Kolesarstvo

Roglič: Glede na vse udarce in težave, bi pred sezono vzel te uspehe

Nova Gorica, 13. 10. 2024 20.00 | Posodobljeno pred eno minuto

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, A.M.
Komentarji
0

Slovenski kolesarski as Primož Roglič je v Novi Gorici s svojim pokroviteljem organiziral dobrodelno kolesarsko prireditev Zlati krog. Na njej so z dražbo in prijavninami zbrali 46.800 evrov, ki jih bodo predali Rogličevi fundaciji.

Primož Roglič je letos že četrtič osvojil dirko po Španiji.
Primož Roglič je letos že četrtič osvojil dirko po Španiji. FOTO: AP

Kolesarji so na dobrodelni prireditvi skupaj s štirikratnim zmagovalcem dirke po Španiji premagali 59,3 km dolgo krožno traso v okolici Nove Gorice. Vmes so lahko na določenih klancih tudi preverili formo v primerjavi z nekdanjim smučarskim skakalcem. Ob cesti je bilo precej ljudi, kar je pričaralo vzdušje, kot na kakšni pravi dirki, je zbranim medijem po koncu dejal Primož Roglič. "Nepozabno, to morda pomeni več kot nekatere zmage. Biti razlog, da lahko organiziramo take dogodke in naredimo nekaj dobrega, je izjemno. Ob znesku skoraj 50.000 evrov bi se zahvalil vsakemu, ki je danes prišel," je o dogodku spregovoril 34-letni Zasavec.

V soboto bi moral biti na startu dirke po Lombardiji, a je zaradi izčrpanosti malce predčasno sklenil sezono: "Preprosto sem bil izpraznjen. Bilo je nekaj udarcev, težav, ni bilo vse optimalno. Tudi Vuelto sem stisnil še nekako na silo. Nisem bil več dovolj dober, utrujen sem bil in potreboval počitek." O tem, če bi pred sezono kljub spodletelemu nastopu na Touru, na katerem si je ob padcu zlomil vretence, podpisal zmago na dirki po Španiji, je pritrdil. "Podpisal bi te uspehe, še posebej glede na vse težave in udarce," je priznal zmagovalec 88 dirk med poklicnimi kolesarji.

Prav toliko jih ima tudi Tadej Pogačar. Njegov starejši rojak je odgovarjal tudi na vprašanja o prevladi 26-letnika. "V tem sem slab, saj še svojih rezultatov ne vem na pamet. Statistike in številke pa govorijo svoje. V tem trenutku je nepremagljiv, resnično leti," je rojaka pohvalil Roglič, ki si želi, da bi imeli v prihodnjih sezonah proti Pogačarju več možnosti. "Nismo tako srečni, ker ne pridemo zraven. Letos je res dve prestavi boljši od vseh nas. Bomo videli, če bomo imeli v naslednjih letih kaj več možnosti. Lahko se poskušaš kaj naučiti od njega, a po drugi strani moraš ostati tak, kot si in ne kopirati."

Tadej Pogačar in Primož Roglič
Tadej Pogačar in Primož Roglič FOTO: Profimedia

Glede koledarja za naslednjo sezono se je najprej malce pošalil: "Izbiral bom dirke, kjer ne bo Tadeja. Se morava še dogovoriti. Bomo videli, nisem še podrobno razmišljal o programu dirk."

Bo pa dirka po Italiji prihodnje leto potekala tudi mimo obeh Goric, kot so marca poročali mediji v Furlaniji-Julijski krajini. "Želel bi si tu dirkati. Lahko si le predstavljam, kako bo, ko bo tu šla mimo etapa Gira, če je bilo že danes takšno vzdušje," je o tem dejal slovenski as.

Hitro pa je dodal, da mora najprej narediti "reset" in pošteno razmisliti, kaj bi bilo optimalno in kje bi bilo prihodnje leto najbolje dirkati. Se je pa razveselil prihoda rojaka Jana Tratnika, ki bo naslednje tri sezone dirkal v avstrijsko-nemškem moštvu. "Lahko bomo kakšno lažje rekli po slovensko," je še smehljaje o svojem prijatelju dejal Roglič.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.