Kolesarstvo

Pogačar: Veliko lažje mi je braniti rumeno majico, kot pa jo napadati

Orleans, 08. 07. 2024 17.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po devetih etapah je za kolesarje na sloviti dirki po Franciji na vrsto prišel še kako potreben prvi prost dan. Kot je že navada, so najboljši kolesarji, med katerimi prednjači vodilni Tadej Pogačar, nekaj prostega časa odstopili tudi za odgovarjanje na novinarska vprašanja. Slovenec v rumeni majici ni skrival zadovoljstva nad prvim tednom, hkrati pa se ozrl tudi na gorski etapi, ki bodo na vrsti na koncu tega tedna.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: 'Veliko lažje mi je braniti rumeno majico kot jo napadati'
    02:12
    Iz 24UR: 'Veliko lažje mi je braniti rumeno majico kot jo napadati'
  • Tadej Pogačar je na prvi prosti dan Tour odgovarjal na vprašanja novinarjev
    02:41
    Tadej Pogačar je na prvi prosti dan Tour odgovarjal na vprašanja novinarjev

"Mislim, da mi letos s takšno ekipo, kot jo imam tukaj, malenkost lažje iti skozi te stresne trenutke. Biti sedem dni v rumeni majici že v prvem tednu, mi zagotovo daje neko dodatno motivacijo, potrdilo, da sem v dobri formi. Veliko lažje mi je braniti rumeno majico, kot pa jo napadati, tako da sem zelo zadovoljen s prvim tednom. Naslednji teden se začnejo prave gorske etape v Pirenejih, še posebej za vikend bodo kar ognjemeti," je prepričan vodilni kolesar toura Tadej Pogačar.

Tadej Pogačar
Tadej Pogačar FOTO: AP

Dvakratni zmagovalec dirke po Franciji, ki velja za glavnega favorita tudi letos, je v prvem tednu upravičil vlogo: "Ja zagotovo bi kar podpisal, da sem v rumeni majici 33 sekund pred Remcom (Evenepoelom op. a.) in minuto 15 pred Jonasom (Vingegaardom op. a.). To je nek naskok, razlika ni ogromna, ampak zagotovo sem lahko zelo, zelo vesel, da sem v rumeni majici. Prvih devet dni je šlo bolj kot ne vse po planu. Sedaj pa nas konec drugega tedna čaka zelo težek vikend v Pirenejih, tako da se že veselim."

Skupni seštevek po 9. etapi dirke po Franciji
Skupni seštevek po 9. etapi dirke po Franciji FOTO: Sofascore.com

25-letni Slovenec se je ozrl tudi na prihajajoče olimpijske igre, ki bodo prišle na vrsto po dirki po Franciji: "Najprej je treba odvoziti Tour z dobro glavo, z dobrimi nogami, potem pa gremo na olimpijske igre, ki so bolj kot ne loterija, ampak bomo videli. Najprej je treba priti do tja, štartati in potem upam na zanimivo dirko. Proga mi letos ni ekstremno pisana na kožo, ampak vseeno bo na olimpijskih igrah brez radio postaj in z zelo majhnimi ekipami zanimivo. Kakšne ekipe imajo samo po enega, dva člana, na srečo imamo mi štiri, kar pa je vseeno proti osmim tukaj na touru drugače in spremeni dinamiko dirkanja. Ampak mislim, da gremo lahko na olimpijske dirkati zelo dobro."

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

FIRBCA
08. 07. 2024 19.48
razmetavanje energije drzimo pesti Pogi vendar bo pa zelo tezka. Rogla in Jonas vozita zelo pametno in varcno. Rumena majica brani ne napada.
FrankCostello
08. 07. 2024 19.04
-4
Jonas lepo počiva za tretji teden, ko bo Pogačarja odpihnil!
franc1972slo
08. 07. 2024 19.02
-3
Veš kako pravi star francoski pregovor - rumena majica, rjave gate. Pazi da ne bo tudi pri tebi tako.
poper00
08. 07. 2024 21.17
+3
Za rjave gate sigurno veš ne vem pa odkod si našel rumeno majico.
MajaZzz
08. 07. 2024 18.50
+1
Braniti? Pa ti pogi v rumeni napadas kot da nebi imel ti rumene.
coca.eskim
08. 07. 2024 18.34
Aleksander Vlasov odstopil zaradi zloma gležnja.
mahar123
08. 07. 2024 18.37