Kolesarstvo

Roglič v Franciji celi lanske rane, izjemna konkurenca bo pokazala, kako je pripravljen

Pariz, 06. 03. 2022 09.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, J.B.
Komentarji
8

Kolesarska javnost je že spoznala pripravljenost Tadeja Pogačarja, ki je dobil obe dirki, na katerih je nastopil v novi sezoni, v naslednjem tednu pa bo svojo formo na začetku sezone pokazal tudi Primož Roglič. Nastopil bo namreč na osemdnevni dirki svetovne serije Pariz–Nica, na kateri sodi med glavne favorite.

Primož Roglič bo imel ob sebi zvezdniško pomoč Jumbo-Visme. Nastopala bosta tudi van Aert in Kruijswijk.
Primož Roglič bo imel ob sebi zvezdniško pomoč Jumbo-Visme. Nastopala bosta tudi van Aert in Kruijswijk. FOTO: AP

Dirka se bo začela v nedeljo v Mantes-la-Villu, prve štiri etape bodo ravninske, naslednje štiri pa zahtevnejše. Dirka bo z zmagovalcem najbrž postregla v predzadnji, kraljevski etapi s ciljem na prelazu Turini.

Slovenci dirke še nikoli niso dobili; leta 2015 je bil Simon Špilak tretji in to je še vedno najboljša slovenska uvrstitev na dirki. Primož Roglič ima z dirko neporavnane račune, saj je bil lani na pragu zmage, ki mu jo je preprečil padec v zadnji etapi. Njegovo smolo, zaradi katere je dirko končal na 15. mestu, je najbolje izkoristil Maximilian Schachmann, Nemec je tako ubranil zmago iz leta 2019.

Etapa, na kateri je Roglič lani izgubil rumeno majico:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Strokovnjaki imajo Rogliča, ki letos še ni resneje tekmoval, za glavnega kandidata za skupno zmago, saj je pravi specialist za večdnevne dirke, ki trajajo teden ali manj. V zadnjih 11 nastopih na tovrstnih preizkušnjah je zmagal kar osemkrat. Tudi tokrat bo imel ob sebi močno ekipo z Woutom van Aertom na čelu, ki bo najbrž iskal etapne zmage, ter Stevenom Kruijswijkom in Rohannom Dennisom.

Od slovenskih tekmovalcev bosta nastopila še Jan Polanc in Domen Novak. Polanc je sicer letos že pokazal odlično formo in dobil eno od dirk v Italiji, a tokrat naj bi bil predvsem pomočnik kapetanov, Američana Brandona McNultyja in Portugalca Joãa Almeide. Vlogo pomočnika bo opravljal tudi Novak.

Od zvezdnikov tega športa bodo na startu še brata Adam in Simon Yates, Kolumbijec Nairo Quintana in tudi nekaj odličnih sprinterjev.

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Janko133
06. 03. 2022 10.46
+3
Ljudje si po koncu kariere športnika spominjajo po njegovi osebnosti in ne po rezultatih in kar se tiče osebnosti Primožu NIHČE ne seže niti do kolen! In ja osebnost je tisto kar šteje največ!!!
petka5
06. 03. 2022 17.11
+1
in danes so spet pokazali kako veliki so... pa upam, da so letos pa pridobili simpatije tudi Francozov... domačinu kolegu sta prepustila zmago v zahvalo za pomoc... veliki gentlemeni.. takih ni veliko in Primož je med najvecjimi v sportu.
3008vk
06. 03. 2022 10.34
+5
Vso srečo Rogla mi smo s teboj........
blef
06. 03. 2022 09.52
+3
Uh, to je bila lani srce parajoča dirka.
User2062886
06. 03. 2022 10.12
-9
Takšna kot mora biti.Pogi v glavni vlogi.Primož pa malo na cesti in malo v kanalu.😊
pojtrarara
06. 03. 2022 10.36
+6
Glej ga zlobo, pišeš nekaj, pa sploh pojma nimaš -Tadeja na tej dirki lani ni bilo- tako da če mu privoščiš tako glavno vlogo, potem si tudi s tega vidika zloben... glede privoščljivosti in zasmehovanja padcev Primoža, pa na žalost smo videli ravno včeraj da niti največji poleg primoža niso imuni na padce, vključno s Tadejem, k sreči se je vsaj za Tadeja ok končalo, samo le ne provociraj z zlobo do drugih, da se kdaj ne bo komu to vrnilo, že zdaj si videl , da tudi Tadej je lahko na tleh, pa ne samo on tudi ostali veliki. Žal... iz padcev kogarkoli se norca delat je naravnost nizkotno.
ZKS
06. 03. 2022 12.30
petka5
06. 03. 2022 09.52
+9
Srečno Primož! Naj bo zmaga letos tvoja! 🙏🤞