Kolesarstvo

Narvaez v Pogačarjevi ekipi, Tratnik in Roglič spet skupaj

Dubaj, 01. 08. 2024 11.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
M.J., M.F., STA
Komentarji
4

Ekvadorski kolesar Jhonatan Narvaez bo v prihodnji sezoni dirkal za ekipo UAE Team Emirates, za katero nastopa slovenski as Tadej Pogačar. Sedemindvajsetletni član Ineos Grenadiers je z emirati podpisal dvoletno pogodbo do konca leta 2026. Olimpijec Jan Tratnik, ki je doslej nastopal za nizozemsko Vismo, bo v prihodnje spet združil moči s Primožem Rogličem. Ekipa Red Bull–Bora–Hansgrohe naj bi novico zdaj zdaj obelodanila ...

Več videovsebin
  • Predsednik OKS o primeru Pogačar
    03:17
    Predsednik OKS o primeru Pogačar
  • Iz 24UR: Ovacije za Pogačarja v domači Komendi
    02:57
    Iz 24UR: Ovacije za Pogačarja v domači Komendi
  • Iz SVETA: Pogačar sokrajanom pomahal z balkona
    02:17
    Iz SVETA: Pogačar sokrajanom pomahal z balkona
  • Iz SVETA: Veličasten sprejem za  Pogačarja na Kongresnem trgu
    02:47
    Iz SVETA: Veličasten sprejem za Pogačarja na Kongresnem trgu
  • Pod Pogijevim curkom zmagoslavnega šampanjca
    00:22
    Pod Pogijevim curkom zmagoslavnega šampanjca
  • Iz 24UR ZVEČER: Pogovor s Tadejem Pogačarjem v Komendi
    03:31
    Iz 24UR ZVEČER: Pogovor s Tadejem Pogačarjem v Komendi
Tadej Pogačar
Tadej Pogačar FOTO: AP

Jhonatan Narvaez velja za zelo eksplozivnega kolesarja in specialista za spomladanske klasike in bo lahko v prihodnjih letih tudi pomagal Pogačarju v lovu na tovrstne dirke in še posebej spomenike, največje enodnevne dirke na svetu. V karieri je 27-letnik iz Playona de San Francisca dobil 11 dirk, od tega dve na dirki po Italiji. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ekvadorec je obenem edini, ki je na letošnjem Giru ob Pogačarju nosil rožnato majico vodilnega. Slavil je v prvi etapi, ko je v sprintu trojice v Torinu ugnal drugouvrščenega Nemca Maxa Schachmanna in tretjega Pogačarja.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ta je nato zanesljivo dobil italijansko pentljo s šestimi etapnimi zmagami in prednostjo skoraj desetih minut. Ekvadorec je po Giru nastopil na dirki po Sloveniji in v tretji etapi od Ljubljane do Nove Gorice zasedel drugo mesto za kasnejšim skupnim zmagovalcem Italijanom Giovannijem Aleottijem.

Narvaez je večkratni državni prvak na cestni dirki, v soboto pa bo nastopil tudi na olimpijski dirki. Zaradi tega je brez nastopa v Parizu ostal aktualni dobitnik zlate kolajne iz Tokia Richard Carapaz, kar je v njuni domovini povzročilo številne pomisleke.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

petka5
02. 08. 2024 20.04
Kako lahko Bobinac tako govori na podlagi Santa Barbara telenovele, ki sta jo ta dva zagnala. Da gre za soap opero v kolesarstvu je potrdil tudi Mezgec s to izjavo. Nedopustno je tako ravnanje. In še za medklic Novak je tudi državni prvak, pa Matej ni, a je bil Matej uvrščen na OI, Novak pa primarno ne, pa tega ni nihče problematiziral, kot je to Tadej v primeru Urške. Dovolj te pristranskosti in izsiljevanja otročjega. Prav da sta doma ostala, se kdaj drugič bi morala, ker se tako nespoštljivo obnašata za njune ljubezenske caze maze in telenovele ter izsiljevanja ni mesta v športu.
modsoloserji
01. 08. 2024 12.38
-6
Končno slovenska zaveza v Bori ❤ Drugače pa, joj Primož... a si mogel iti v Boro... mislim... ta ekipa je... če rečem slaba je še premalo.
Nidani
01. 08. 2024 13.44
+1
Toliko je slaba, kot so dobri (ali slabi) kolesarji... ostalo je vrhunsko...
petka5
02. 08. 2024 20.04