Kolesarstvo

Mohorič: Mislim, da bo Tadej že prvi dan želel pustiti pečat

Firence, 28. 06. 2024 19.15 | Posodobljeno pred dvema dnevoma

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Simon Valant
Komentarji
0

Na 111. izvedbi kolesarske dirke po Franciji bo del kolesarske karavane tudi pet slovenskih kolesarjev (Tadej Pogačar, Primož Roglič, Matej Mohorič, Jan Tratnik in Luka Mezgec). Pogačar in Roglič spadata v ožji krog favoritov za skupno zmago, s čimer se strinja tudi Mohorič, ki verjame, da bo Tadej že na uvodni etapi napadel rumeno majico vodilnega.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Kolesarji odštevajo minute do začetka Dirke po Franciji
    02:45
    Iz 24UR: Kolesarji odštevajo minute do začetka Dirke po Franciji
  • Iz 24UR: Odštevanje do dirke po Franciji
    02:06
    Iz 24UR: Odštevanje do dirke po Franciji
Matej Mohorič
Matej Mohorič FOTO: Charly Lopez

"Ne ciljam na zmago v prvih treh etapah. Mislim, da mi ne ustrezajo, spusti niso toliko tehnične narave, vzponi pa so nekoliko prezahtevni zame. Mislim, da bo Tadej (Pogačar) že prvi dan želel pustiti pečat. Želel bo nositi rumeno majico od začetka do konca dirke. Zase na uvodu tako ne vidim priložnosti, bom pa pomagal našim hribolazcem," je pred začetkom dirke v Franciji, ki se bo odvil v italijanskih Firencah, dejal Matej Mohorič.

In dodal: "Tadeja in Primoža (Rogliča) dobro poznam, včasih skupaj treniramo, vsi trije namreč bivamo v Monaku. Vselej sem vesel za njune uspehe in upam, da oba dosežeta cilje za letošnji Tour. Mislim, da je to naključje, da istočasno ustvarjamo dobre rezultate. Slovenija sicer ima zgodovino v športu, saj je šport velik del naše kulture."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

Osrednja vloga Mohoriča v ekipi Bahrain Victorious bo seveda bolj pomočniške narave, toda vseeno bo upal na priložnost, da se znova dokaže tudi v drugačni luči. 

"Moj cilj so etapne zmage. Ne bom zadovoljen z drugim ali tretjim mestom, le etapna zmaga bo zame uspeh. Tukaj pa sem tudi, da pomagam moštvenim kolegom. Imamo ambicije za generalno razvrstitev, prav tako pa tudi za etapne zmage v ravninskih etapah, kjer bo sprintal Phil (Bauhaus). Moje naloge bodo različne iz dneva v dan, ampak prepričan sem, da bom dobil priložnost za pobeg, s katerim bom napadal etapno zmago," je povedal 29-letni slovenski kolesar. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V boju za generalno zmago bahrajnska zasedba največ upov polaga na 24-letnega Santiaga Buitraga, ki bo skušal presenetiti tudi v boju za belo majico kolesarjev do 26 let.

"Mislim, da je to izjemna priložnost za Santiaga (Buitraga), da pokaže svojo pripravljenost. Zmagal je etapo na Giru, dokazal je, da je napredoval. Izboljšal je pozicioniranje v glavnini, ne le zgolj fizično pripravo. Vsi mislimo, da je na visokem nivoju in se veselimo njegove borbe v generalni razvrstitvi. Upamo, da se bo lahko boril tudi za belo majico," je stanje moštvenega kolega iz Kolumbije komentiral Mohorič. 

Slovenski kolesar se je pred Tourom preizkusil tudi na največji makadamski preizkušnji Unbound. "To je bila zanimiva izkušnja in ni negativno  vplivala na mojo pripravo za Tour. Užival sem, gre za drugačen format. Žal sem imel težave in nisem mogel dokončati dirke. Mislim, da sem fizično pripravljen za Tour," je pomisleke glede fizične pripravljenosti ovrgel 29-letni Mohorič. 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.