Kolesarstvo

Koren: Roglič je pokazal, da je še vedno v samem vrhu

Ljubljana, 10. 09. 2024 06.00 | Posodobljeno pred 7 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
J.B., Mateja Poljšak Čuk
Komentarji
7

Dirko po Španiji, ki se je v nedeljo v Madridu končala s še četrto skupno zmago Primoža Rogliča, je podrobno spremljal tudi Kristijan Koren. 37-letnik pravi, da je Primož Roglič z novim uspehom dokazal, da je še vedno del svetovne kolesarske smetane. Prepričan pa je, da bo v naslednji sezoni znova lovil tako želeno zmago na dirki po Franciji.

"Vedeli smo, po kaj gre, ko se je po padcu na Touru odločil za premor in se je pripravljal, da gre po zmago na Vuelti. Po etapi, ko so Bena O'Connorja spustili za šest minut, so se vsi bali. Ampak verjetno so kalkulirali. In na koncu je bil minuto po minuto vedno bližje," je Kristijan Koren komentiral pragmatično vožnjo Primoža Rogliča in njegove Red Bull Bore-hansgrohe na letošnji Vuelti, ki je na obrodila sadove. 

Kisovčana so pri 34 letih in po novem neuspehu na Touru, ki ga je sklenil predčasno, številni že odpisali, češ da ne sodi več v najožji krog kolesarjev za skupni seštevek, s čimer se Koren ne strinja: "Pokazal je, da je še vedno v samem vrhu in da je kolesar za tritedenske dirke."

Nekdanji primorski kolesar, ki je kar osemkrat nastopil na Touru, je dodal, da je zmaga za Rogliča izjemnega pomena tudi iz psihološkega vidika, saj je z njo upravičil zaupanje nove ekipe. Bora ga je v svoje vrste pred sezono pripeljala z jasnim ciljem, da poseže po zmagi na eni od tritedenskih dirk. In zdaj je ta cilj izpolnjen. 

"Po tihem sem si rekel, da mora pokazati svoji ekipi, ki je vse naredila za zmago na Touru, kjer mu je spodletelo. Na koncu je upravičil svoje ime in zaupanje ekipe," je komentiral Koren in nato izrazil prepričanje, da bo nemška ekipa prihodnje leto prav z Rogličem na čelu lovila najprestižnejšo zmago v svetu kolesarstva – na dirki po Franciji. 

Koren se je v pogovoru z novinarko Matejo Poljšak Čuk dotaknil prevlade slovenskih kolesarjev, ki si trenutno lastijo vse tri zmage na tritedenskih dirkah (na Giru in Touru je bil zanesljivo najboljši Pogačar). Spregovoril je tudi o taktičnih vidikih dirkanja na letošnji Vuelti, ki je bila zaradi velike prednosti Bena O'Connorja zelo specifična. Več v zgornjem video posnetku. 

Primož Roglič je bil še četrtič najboljši na dirki po Španiji.
Primož Roglič je bil še četrtič najboljši na dirki po Španiji. FOTO: Profimedia

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Dvigalo
10. 09. 2024 10.22
+7
Roglič je super športnik! Zaradi takšnih smo lahko bolj zamozavestni tudi navadni smrtniki!
jedupančpil
10. 09. 2024 09.18
-10
k boste zvedli s čim se pita...boste žalostni :)
Ve?ni optimist
10. 09. 2024 10.11
+6
Ti že veš (tebi je povedal), .... ali kaj si hotel povedati??
bandit1
10. 09. 2024 11.02
-1
Judu.. Red Bul ima za starejše motorje novo gorivo, ne kot za vas.
ramstein
10. 09. 2024 08.57
+12
Jaz bi pa samo rekel, da se slovensko lepo reče VSA ČAST in ni treba govoriti srbsko SVAKA ČAST.
ramstein
10. 09. 2024 08.58
+9
Pa ne leti to le na Kristijana Korena, tudi mnogi drugi na javnih televizijah enako govorijo.
flojdi
10. 09. 2024 15.30
Ampak Razumemo pa ? Menda fsi.(ko ko ok pa kul pa ful pa