Kolesarstvo

Jakobsenu etapa, Mezgec četrti

Orleans, 07. 03. 2022 16.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nizozemec Fabio Jakobsen je zmagovalec druge etape kolesarske dirke Pariz–Nica. Jakobsen je na 159,2 kilometra dolgi ravninski preizkušnji med Auffargisom in Orleansom v ciljnem sprintu skupine z rumeno majico ugnal Belgijca Wouta van Aerta, skupno vodilnega včerajšnjega zmagovalca, Francoza Christopha Laporta, in Slovenca Luko Mezgeca.

Jakobsen (Quick Step), ki trenutno velja za najboljšega sprinterja, je v zaključku silovito pospešil in ugnal kolesarja Jumbo-Visme van Aerta in Laporta. Izkazal se je tudi Luka Mezgec (BikeExchange - Jayco), medtem pa je Primož Roglič (Jumbo-Visma) v času zmagovalca ciljno črto prečkal kot 28. Domen Novak (Bahrain Victorius) je bil 94. s 6:43 minute zaostanka. Na dirki od Slovencev tekmuje še Jan Polanc iz moštva UAE.

"Moram opraviti svoje v prvih etapah, preden gremo v hribe. Vesel sem, da sem danes zmagal. Ekipa Jumbo-Visma je bila spet med najmočnejšimi, ampak kljub temu da te noge bolijo po 60 kilometrih pritiskanja na polno, je nekako uspelo. V zaključku sem prišel za van Aerta in nato napadel po desni," je Jakobsen dejal organizatorjem.

V skupni razvrstitvi so še vedno na vrhu trije kolesarji Jumbo-Visme, in sicer Laporte, van Aert in Roglič. Francoz ima pred moštvenima tekmecema pet oziroma enajst sekund naskoka. Mezgec je 21. s 53 sekundami zamude.

V torek kolesarje čaka malce bolj razgibana etapa, predvsem v zadnjem delu trase. Ta bo med Vierzonom in Dun-le-Palestelejem dolga 190,8 kilometra.

Fabio Jakobsen
Fabio Jakobsen FOTO: AP

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

uporabnica1
07. 03. 2022 17.29
Bravo Luka. Škoda, da je ostal malo zadaj in prepozno začel šprintat. Tudi komentator ga je zelo hvalil 👏