Kolesarstvo

Govekar v peti etapi britanske pentlje zasedel četrto mesto

London, 07. 09. 2024 16.15 | Posodobljeno pred 11 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, S.V.
Komentarji
2

Slovenski kolesar Matevž Govekar (Bahrain-Victorious) je v peti etapi dirke po Britaniji v Northamptonu (149,6 km) zasedel četrto mesto. Še tretjič na preizkušnji je bil v sprintu glavnine najboljši mladi Francoz Paul Magnier (Soudal Quick-Step). V skupnem seštevku ni prišlo do sprememb.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

20-letni Magnier je dobil tudi prvo in četrto etapo britanske pentlje ter še enkrat več dokazal, da je trenutno eden najbolj nadarjenih mladih sprinterjev na svetu. To je bila njegova peta zmaga v karieri, vse je dosegel letos.

Drugi je bil Norvežan Erlend Blikra (Uno-X Mobility), tretji pa domačin Ethan Vernon (Israel-Premier Tech). Takoj za najboljšo trojico je bil Govekar, ki v zadnjih tednih stopnjuje formo.

V prvi etapi dirke po Britaniji je bil osmi, v drugi deseti, največ časa pa je izgubil v tretji, ki je bila za njegove sprinterske lastnosti prezahtevna. Nato je v petek zasedel peto mesto, danes pa je bil še mesto boljši. V skupnem seštevku zaseda 48. mesto z zaostankom 13:23 minute.

Govekarja, ki ima pogodbo z Bahrain-Victoriousom do konca sezone 2027, v nadaljevanju sezone čaka nastop na svetovnem prvenstvu v Švici ter še nekaj drugih dirk.

Prvi v seštevku britanske pentlje in s tem tik pred skupnim slavjem je še naprej domačin Stephen Williams (Israel-Premier Tech), ki ima pred rojakoma Oscarjem Onleyjem (DSM-firmenich PostNL) 16, pred Markom Donovanom (Q36,5 Pro) pa 40 sekund naskoka.

Na šestdnevni dirki po Britaniji se je v tekmovalni pogon vrnil dvakratni olimpijski prvak iz Pariza Belgijec Remco Evenepoel (Soudal Quick-Step). Po izgubi časa v drugi in tretji etapi pa prav tako ne kroji razpleta pri vrhu skupnega seštevka.

V nedeljo bo na vrsti zadnja, a prav tako ravninska etapa od Lowestofta do Felixstowa (158,4 km).

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

murate
08. 09. 2024 09.11
-1
Bravo govedar
M_teoretik
07. 09. 2024 21.42
A mu ne bo noben čestitov. Madona smo razvajeni!?