Kolesarstvo

Govekar ne blesti le na cesti, ampak tudi na makadamu

Girona, 21. 09. 2024 17.42 | Posodobljeno pred 3 urami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
7

Slovenski kolesar Matevž Govekar (Bahrain Victorious) je pred začetkom svetovnega prvenstva v Zürichu v izvrstni formi. Potem, ko je pred kratkim na dirki po Britaniji dobil 6. etapo, je 24-letnik sedaj v Gironi dobil še tekmo svetovne serije na makadamu.

Potem, ko se tekmovalni konec tedna v Gironi za ekipo Bahrain Victorious ni začel ravno spodbudno, saj je na ogledu trase padel svetovni prvak na makadamu iz leta 2023 Matej Mohorič (ne glede na zaskrbljujoče prve informacije, je stanje spodbudno in bo pripravljen tako za nastop na svetovnem prvenstvu v cestnem kolesarstvu kot tudi na makadamu), je že danes vse drugače. Njegov klubski kolega, 24-letni Matevž Govekar, je presenetil konkurenco in se veselil prve zmage na ravni svetovne serije, ko govorimo o dirkanju po makadamskih cestah. Na 107,22 kilometra dolgi trasi, polni izzivov, je bil dolgo del vodilne trojice, na koncu pa je kot najhitrejši prečkal ciljno črto. "Ta uspeh je prišel povsem nepričakovano. Imeli smo smolo, ko se je poškodoval Matej, sam pa sem čutil, da sem v dobri formi. V Španijo smo pripotovali z visokimi cilji, zmagati, če se ponudi priložnost. Vseskozi sem bil osredotočen na dirkanje na najvišjem nivoju, brez popuščanja, in uspelo mi je. Dirka je bila izjemno zahtevna, a dober ogled mi je močno olajšal delo. Sploh, ko govorim o tehnično zahtevnih delih. Tam sem si privozil prednost, zaradi česar sem lažje 'preživel' zahtevne vzpone. Ob koncu sem bil zelo samozavesten v sprintu in zmaga je bila češnja na vrhu torte izjemnega dne," je po zmagi povedal Govekar. Športnik iz Idrije je vrhunsko pripravljenost kronal že z etapno zmago na Dirki po Britaniji, da bo v takšnem trendu nadaljeval sezono in ugnal elito na generalki za svetovno gravel prvenstvo, pa so verjeli le redki.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Eden od sedmih Slovencev, ki v cestnem kolesarstvu dirkajo na ravni svetovne serije, se bo skupaj z reprezentančnimi kolegi kmalu srečal v Zürichu, kjer bo skušal po najboljših močeh pomagati do vrhunskega rezultata bodisi Tadeju Pogačarju bodisi Primožu Rogliču. Odvisno od taktike, ki jo bo selektor Uroš Murn skupaj s sodelavci postavil za cestno dirko. Športnik iz Idrije je bil član slovenske reprezentance tudi na zadnjem svetovnem prvenstvu v Glasgowu, kjer se je Pogačar veselil bronaste medalje na cestni dirki.

Kaj pa svetovno prvenstvo na makadamu?

Na prizorišču generalke za svetovno prvenstvo na makadamu ni manjkalo niti vprašanj, povezanih z nastopom na gravel svetovnem prvenstvu, kjer Govekar, po predstavi na generalki za SP, nikakor ni brez možnosti za vrhunski rezultat. "Na svetovnem prvenstvu bomo zagotovo nastopili še z močnejšo zasedbo. Tokrat je Matej manjkal. Brez dvoma bodo morali biti tekmeci pozorni na naju. Tako kot na tej dirki bom tudi v naslednje preizkušnje vstopil z visokimi cilji. Do svetovnega prvenstva je še nekaj časa, tudi nekaj treninga," se je dirkanja v belgijskem Leuvnu dotaknil zmagovalec dirke v Gironi.

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jedupančpil
21. 09. 2024 20.32
-2
spiki spiki :) jaoo kaksna bo to se afera
Definbahija
21. 09. 2024 20.28
+1
Se vidi da je bil MTB nekoč in ma filing.
Brus123
21. 09. 2024 19.50
+1
Ja Govekar, potem pa kar po zlato!!
slayer2
21. 09. 2024 19.22
+4
Res smo velesila v kolesarstvu!!! Vsi nam zavidajo!!!
jedupančpil
21. 09. 2024 20.35
-1
misekmali
21. 09. 2024 18.47
+7
uporabnica1
21. 09. 2024 17.54
+10
Bravo Matevž. Res škoda za Mateja, bi lahko slavili oba. No bomo pa morda na gravel SP 😄