Kolesarstvo

Ko se razgovorita Tadej in Urška: Danes oba veva, komu zaupati

Erbusco, 21. 11. 2023 10.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
9

Največja opora najboljšemu kolesarju na svetu Tadeju Pogačarju je njegova partnerka Urška Žigart, poklicna kolesarka avstralske ekipe Jayco AlUla. Nekoč mu je pomagala izbrati najbolj primerna oblačila za družabne dogodke, danes to ni več potrebno.

"Sledijo štirje prosti dnevi," je na zabavi športne agencije A&J na obrobju Brescie ugotavljala Urška Žigart, članica avstralskega Jayca AlUle, s katero bo zakorakala tudi v naslednjo sezono. Vse s ciljem, da naredi naslednji razvojni korak. Najpomembnejše kolesarske napotke dnevno (sploh v pripravljalnem obdobju) prejema od partnerja, najboljšega kolesarja na svetu Tadeja Pogačarja, s katerim se dopolnjujeta na vseh področjih.

Kolesarska elita se v Erbuscu ni preizkusila na kolesu, ampak v karaokah.
Kolesarska elita se v Erbuscu ni preizkusila na kolesu, ampak v karaokah. FOTO: 24ur.com

A jasno je – vse je podrejeno Tadeju, da bi se on počutil najbolje, da bi ohranjal pozitivno miselnost, tudi ko nastopijo težki dnevi, zato so ti, ki jih imata pred seboj, še posebej pomembni. Da zadihata s polnimi pljuči, si odpočijeta, saj so pred njima naslednje obveznosti. Bodisi v sklopu priprav na sezono 2024 bodisi do medijev, sponzorjev, dobrodelne zgodbe, kot je BeKing, ki se konec tedna odvija v kneževini, za izvedbo pa je soodgovoren Tadejev dolgoletni klubski kolega Matteo Trentin, ki prihodnjo sezono začenja v majici ambicioznega Tudorja. Pogačar in Žigartova si polnita baterije z igranjem v svetu vse bolj priljubljenega padla. Najboljši kolesar minule sezone je bil v paru z Giulijem Cicconejem (član ekipe Lidl-Trek, ki je zadnji Tour končal v pikčasti majici) uspešnejši od dvojca Andrej Hauptman - Urška Žigart. 

Danes se že znajde

Čeprav družabni dogodki za vrhunske športnike predstavljajo večji stres kot večina dirk (tekem), so vselej veseli trenutkov, ko se srečajo s klubskimi kolegi, tudi tekmeci, in se v sproščenem klepetu spomnijo najlepših trenutkov sezone, a tudi tistih manj prijetnih. A najbolj neprijetni so trenutki priprav na dogodke, kot je bil zadnji v organizaciji Alexa Carere v Erbuscu. Športna oblačila zamenja obleka, udobno obutev elegantni čevlji, jopico suknjič ... "Google reši vse težave. Preveriva, kakšen je kodeks oblačenja za določen dogodek in potem je vse lažje," priznava Pogačar, ki se zaveda, da slovenski kolesarji v Italiji težko izstopajo na tovrstnih dogodkih.

Odločitev o tem, kje bosta preživela konec leta 2023, tudi najdaljšo noč v letu, še ni znana. Pogačar bi šel na sneg, Žigartova na koncert slavnega ameriškega raperja Eminema, a jasno je, da bosta skušala maksimalno izkoristiti vsak prosti trenutek, ki bo na voljo. Kot sta čas, ki sta ga preživela v domovini, preživela na gorskem kolesu, v družbi slovenskih reprezentantov in kolesarskih prijateljev, s katerimi med tekmovalnim letom nimajo prav veliko časa za druženje.

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bazilika555
21. 11. 2023 16.53
+1
Ma kok sta luštna. Naj jima uspe!!!
DirtySanchez
21. 11. 2023 13.53
-4
Oba sta v zvišana iin antipatična.... Mi je Rogljič bolj všeč.
bazilika555
21. 11. 2023 16.54
+2
Če ti je nekdo všeč, ni treba drugih kritizirat...Bodi prijazen.
Dinho8O
21. 11. 2023 13.10
-3
Lahko bi nasel manj konfliktno osebo.
bazilika555
21. 11. 2023 16.54
+4
Nisem vedel, da jio poznaš bojlje od njega...
ježevka123
21. 11. 2023 11.15
+5
S tem intervjujem si ni naredila ravno usluge.
športnik66
21. 11. 2023 11.01
-8
Tadej, lahko bi si kako boljšo našel. Resno. Tale švoh zgleda, pa še pametna hoče bit. Dvojko in išči dalje.
RdečiKarton
21. 11. 2023 11.11
+31
Vidiš... Jaz mu pa privoščim žensko s katero sta kompatibilna. Telo je itak iluzija. Ampak skupne točke, skupni hobiji in zanimanja pa lahko peljejo odnos v visoko starost. Jaz njegove sreče nisem imel. Ta lepe modelke so samo lepe in prazne in brez vsebine.
bazilika555
21. 11. 2023 16.54
+4