Šport

Kljub zavrnitvi na spisku

Ljubljana, 18. 12. 2007 15.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
0

Do zbora slovenske reprezentance je še slab teden dni, Miro Požun pa še vedno mrzlično pričakuje prihod Aleša Pajoviča.

Aleš Pajovič bo kmalu slekel majico slovitega THW Kiela in se vrnil v matični klub na Pirenejski polotok.
Aleš Pajovič bo kmalu slekel majico slovitega THW Kiela in se vrnil v matični klub na Pirenejski polotok. FOTO: Slavko Kolar

Prihodnji torek se bo slovenska moška rokometna reprezentanca zbrala na prvi akciji v sklopu priprav na evropsko prvenstvo, ki se začne 18. januarja na Norveškem. Na spisku selektorja Mira Požuna, na katerem je kar 12 legionarjev, pa se je znašel tudi Aleš Pajovič (začasno na delu pri THW Kielu).

Povratnik na selektorsko mesto Požun, torej očitno ni razumel odločnega ne, bombarderja iz Celja. Pajovič, ki se trenutno nahaja na severu Nemčije v mestu Kiel, kjer igra za istoimenskega velikana, se bo namreč takoj po novem letu vrnil k svojim delodajalcem v Španijo. Na priprave Ciudad Reala naj bi se javil 15. januarja, drugi del sezone pa bo tako končno lahko zaigral za španske bogataše. Spomnimo, da ima moštvo preveč tujcev, ob predpostavki, da bosta Arpad Šterbik in Segej Rutenka končno dobila španski potni list pa bo omenjena preglavica pozabljena.

Roman Pungartnik naj bi po zadnjih informacijah oblekel dres slovenske reprezentance.
Roman Pungartnik naj bi po zadnjih informacijah oblekel dres slovenske reprezentance. FOTO: Slavko Kolar

Pozabljena pa je tudi reprezentanca, čeprav sta po naših informacijah Marko Oštir in Vid Kavtičnik močno lobirala v Požunovem imenu, saj nekdanji trener Celja in Velenja, še vedno upa, da bo 25. decembra v Čatežu tudi popularni Pajo.

Pred dnevi v Celju

Aleš Pajovič se je pred slabim tednom še mudil v Celju, kjer je tako po dolgem času videl svojo družino, vesel pa je bil tudi snidenja s psom pasme rotvajler, ki sliši na ime Astor. Celjan ima sicer še enega hišnega ljubljenčka, in sicer bordojsko dogo Sharka, ki je nenazadnje redni spremljevalec štiričlanske Pajotove družine.

Ponovljene kvalifikacije

Mednarodna rokometna zveza (IHF) je sporočila, da bodo še enkrat izvedli azijske kvalifikacijske tekme za nastop na olimpijskih igrah, ki jih bo prihodnje leto gostil Peking. IHF se je za to odločila po pregledu video posnetkov, na katerih je ugotovila številne sodniške napake na tekmi med Kuvajtom in Južno Korejo pri moških ter Kazahstanom in Južno Koreji pri ženskah.


SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.