Šport

Klinsi pred Capellom

London, 26. 11. 2007 20.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na otoku bo v prihodnjih dneh znano ime novega selektorja nogometne reprezentance. Najbolje kotira Nemec Jürgen Klinsmann.

Angleški mediji Jürgenu Klinsmannu dajejo prednost.
Angleški mediji Jürgenu Klinsmannu dajejo prednost. FOTO: Reuters

Kdo bo skočil v sršenje gnezdo? Odgovor na to vprašanje naj bi britanska javnost dobila v kratkem. Selektorski stolček je še vedno prazen, zamenjavo za odstavljenega Steva McClarna pa išče Francoz Arsen Wenger.
Med najresnejšimi kandidati so Nemec Jürgen Klinsmann, Italijan Fabio Capello in Portugalec Jose Mourinho. Reprezentanti, predvsem tisti iz vrst londonskega Chelsea, navijajo za svojega nekdanjega šefa stroke Mourinha.

Velika želja šefov krovne nogometne organizacije na otoku je Fabio Capello, a so se mediji nemudoma obrnili na njegove komunikacijske težave z nikoli ugaslim superstarjem Davidom Beckhamom. Ob predpostavki, da Gordon Albiona naj ne bi vodil domači strokovnjak, pa se je Wenger oprijel tudi prekaljenega mačka iz Nemčije Klinsmanna. Prav Klinsi naj bi bil zaenkrat v najboljšem položaju za prevzem reprezentance, ki je pred dnevi z neuvrstitvijo na evropsko prvenstvo v Avstrijo in Švico, doživela hud udarec.

Prav vsi omenjeni strokovnjaki si želijo zasesti mesto šefa stroke, po prvih pogovorih s predstavniki zveze pa najbolje kotira nekdanji selektor Nemčije, ki je z Elfom na domačem svetovnem prvenstvu osvojil končno tretje mesto.

Fabio Capello ima minuse predvsem, zaradi komunikacijskih problemov z Davidom Beckhamom.
Fabio Capello ima minuse predvsem, zaradi komunikacijskih problemov z Davidom Beckhamom. FOTO: Reuters

Van Gaal novi kandidat

V borbi za selektorski stolček pa se je znašel nekdanji uspešni trener Barcelone in amsterdamskega Ajaxa Louis van Gaal. Omenjeni se je že preizkusi kot selektor, in sicer je med letoma 2000 in 2002 vodil rojake Nizozemce.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.