Šport

Kek izbral 19 nogometašev za Bolgarijo

Ljubljana, 07. 11. 2007 14.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, T.Š.
Komentarji
0

Reprezentančni selektor Matjaž Kek je izbral nogometaše za zadnjo kvalifikacijsko tekmo.

Slovenski selektor Matjaž Kek je izbral nogometaše za zadnjo kvalifikacijsko tekmo v okviru kvalifikacij za EP prihodnje leto. Slovenijo čaka 21. novembra še tekma z Bolgarijo, na spisku pa je 19 nogometašev. V moštvo se je vrnil nogometaš španskega Real Sociedada Dalibor Stevanović. "Z Daliborjem dobimo na kreativnosti. Z njim, seveda če bo igral, bomo izzvali napadalce, da bodo konkretnejši," meni Kek, ki tudi trdi, da še ni končal s selekcioniranjem igralcev: "Imamo skupino 24 igralcev, ki bo tvorila jedro. Selekcioniranje igralcev pa bo še trajalo."

Zaskrbljeni Matjaž Kek pred zadnjo tekmo kvalifikacij za EP 2008.
Zaskrbljeni Matjaž Kek pred zadnjo tekmo kvalifikacij za EP 2008. FOTO: Damjan Žibert

Reprezentanti se bodo zbrali v sredo, 14. novembra, na Brdu pri Kranju, nato pa bodo odpotovali na Obalo, kjer bodo trenirali do ponedeljka. Treningi bodo na stadionih v Kopru in Dekanih, nastanjeni pa bodo v Strunjanu. Na Primorsko jih je pregnala slaba vremenska napoved, ki naj ne bi dovoljevala normalne vadbe.

Reprezentančni kandidati:
vratarja:
Samir Handanovič (Udinese, Ita), Sašo Fornezzi (Austria Dunaj, Avt)

branilci: Branko Ilič (Betis Sevilla, Špa), Bojan Jokič (Sochaux, Fra), Mišo Brečko (Hamburger SV, Nem), Boštjan Cesar (West Bromwich Albion, Ang), Fabijan Cipot (Luzern, Švi), Aleš Kokot (Wehen, Nem), Mitja Mörec (Maccabi Herzliya, Izr)

zvezni igralci: Robert Koren (West Bromwich Albion, Ang), Dalibor Stevanovič (Real Sociedad, Špa), Andraž Kirm (Domžale), Andrej Komac (Djurgardens IF, Šve), Luka Žinko (Domžale), Tonči Žlogar (Anorthosis Famagusta, Cip)

napadalci: Klemen Lavrič (Duisburg, Nem), Valter Birsa (Sochaux, Fra), Zlatan Ljubijankič (Domžale), Milivoje Novakovič (Köln, Nem)


KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.