Šport

Kdo v prvi postavi?

Ljubljana/Stavanger, 15. 01. 2008 19.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
0

Slovenski rokometni reprezentanti so že prispeli na sever Evrope. Prvo tekmo letošnjega evropskega prvenstva igrajo v četrtek proti Čehom.

Selektor Miro Požun s svojimi varovanci na pripravljalnih tekmah ni navdušil.
Selektor Miro Požun s svojimi varovanci na pripravljalnih tekmah ni navdušil. FOTO: Damjan Žibert

Pripravljalno obdobje je mimo, na prijateljskih obračunih nismo videli, kako kakovostna je slovenska reprezentanca. "Utrujen sem,“ je za 24ur.com malo za šalo malo zares dejal selektor Miro Požun, ki se je pred odhodom na sever Evrope bržkone že odločil za udarno postavo, ekipo pa je intenzivno pripravljal na obračun s Čehi.

Luka Žvižej, Aleš Pajovič, Uroš Zorman, Jure Natek, Vid Kavtičnik in Matjaž Mlakar naj bi zaigrali od prve minute, Požunova dilema pa je bržkone le še, kdo bo stal med vratnicami. Kakor koli že, Čehi so že pred dobrim tednom obvestili javnost, da zanje na prvenstvu Stare celine ne bo igral Filip Jicha (THW Kiel). Novico so potrdili tudi organizatoji Eura 2008, a kaj ko nihče ne ve, ali je bilo to samo sporočilo in bo realnost drugačna.

Matjaž Mlakar (levo) in Luka Žvižej naj bi zaigrala v udarni postavi.
Matjaž Mlakar (levo) in Luka Žvižej naj bi zaigrala v udarni postavi. FOTO: Damjan Žibert

Bržkone bo ob tem prvi zvezdnik reprezentance vratar Martin Galia (Frisch Auf! Göppingen), med bolj izkušenimi pa je tudi soigralec Natka pri francoskem Chamberyu Karel Nocar. Čehi imajo v svojih vrstah še nekaj kakovostnih igralcev, med njimi obetavnega desnokrilnega mojstra Jana Sobola (HB Montpellier) in vselej neugodnega univerzalca Martina Šetlika.

Navijači na pot

Združeni slovenski navijači so se že odpravili na pot proti Norveški, na cilj, v mesto Stavanger pa naj bi predvidoma prispeli v četrtek dopoldan, torej na dan tekme. Slovenske rokometaše bo na severu Evrope spodbujalo 90 rokometnih navdušencev, med drugim pa bo lahko velenjski "odsek“ na tekmi s Čehi pozdravi tudi "svojega“ Tomasa Reznicka.


KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.