Šport

Katanec v Zavrlovem objemu

Ljubljana, 28. 11. 2007 09.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Katanec se je v torek zvečer srečal s predsednikom Nogometne zveze Slovenije, danes zjutraj pa je odpotoval v Makedonijo.

Zgodba okoli nadaljevanja kariere nogometnega trenerja Srečka Katanca dobiva nove razsežnosti. Nekdanji selektor Slovenije in Makedonije, s katero je nedavno zaključil kvalifikacije za EP 2008 v Avstriji in Švici, se je tako v torek zvečer v Ljubljani vnovič srečal s predsednikom Nogometne zveze Slovenije Rudijem Zavrlom.

Srečko Katanec se je ponovno srečal s šefom NZS Rudijem Zavrlom, v sredo zjutaj pa je odpotoval še v Makedonijo.
Srečko Katanec se je ponovno srečal s šefom NZS Rudijem Zavrlom, v sredo zjutaj pa je odpotoval še v Makedonijo. FOTO: Reuters

S prvim možem slovenske nacionalne zveze se je Katanec prvič srečal že prejšnji teden, preden je Zavrl za nekaj dni odpotoval v Južno Afriko. Predsednik NZS Zavrl zelo previdnega Katanca še vedno vztrajno vabi na selektorsko klop Slovenije, Srečko pa je zaenkrat v nekakšnem nedorečenem položaju, saj njegove ponudbe ni niti zavrnil, še manj pa potrdil. Katanec je v sredo zjutraj odpotoval še v Makedonijo, kjer se bo srečal s predsednikom Nogometne zveze Makedonije Haralampijem Hadži-Risteskim, ki je slovenskemu strokovnjaku že pred koncem kvalifikacij ponudil novo dvoletno pogodbo.

Predsednik NZS Rudi Zavrl (levo) še vedno išče naslednika selektorja Slovenije Matjaža Keka.
Predsednik NZS Rudi Zavrl (levo) še vedno išče naslednika selektorja Slovenije Matjaža Keka. FOTO: Dare Čekeliš

Katanec pa bi utegnil biti v tem trenutku zelo blizu tudi selektorski klopi Bolgarije, kjer mu šefi nacionalne zveze ponujajo tudi najbolj donosno pogodbo in delo z zelo dobro evropsko reprezentanco. Vendar pa, šefi bolgarske nacionalne zveze hkrati od Katanca zahtevajo, da mora v času selektorskega mandata živeti v Bolgariji in ne v Sloveniji, kar je ob tej ponudbi Srečka tudi najbolj zmotilo.

Trener košarkarjev Splita Slobodan Subotić - Piksi je najboljši prijatelj in svetovalec Srečka Katanca.
Trener košarkarjev Splita Slobodan Subotić - Piksi je najboljši prijatelj in svetovalec Srečka Katanca. FOTO: POP TV

Katanec namreč ne bi kar tako zapustil družine v Ljubljani, zato mu precej bolj „leži“ selektorski stolček Makedonije ali celo Albanije, kjer mu delodajalci po pogodbi zagotavljajo življenje v Sloveniji in delo z reprezentanco le v času priprav in uradnih tekem.

Srečko Katanec pa ob številnih selektorskih ponudbah zadržano pričakuje tudi kakšno drugo nekajletno ponudbo iz tujine, o njej pa bi resneje razmišljal le v primeru, da bi ga na trenerski klopi želela kakšna uglednejša evropska enajsterica.

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tonček Balonček
28. 11. 2007 18.24
Nam brez nogonmeta ni za živet! Kot pri Olimpiji? Jo kdo še pogreša?
neznan13@gmail.com
28. 11. 2007 15.57
prejšna reprezentanca tudi ni imela ne vem kakšnega talenta, že če bi vsaj mal borbenosti bilo v sedanji, ne bi bli na 80- mestu.
rsp.123@email.si
28. 11. 2007 15.38
A niso Angleži brez selektorja?? Našim kao nogometašem z Zavrlom in Kekom vred ne pomaga niti 10 Katancev. Riba smrdi pri glavi....
GnilaRozica
28. 11. 2007 14.40
Večina teh, ki tu komentirate naprošam, da se osredotočite raje na komentarje pod članki o Paris Hilton in podobnim, ker tu delate ljudi, ki imajo vsaj malo radi nogomet, živčne.
C.Ronaldo9
28. 11. 2007 14.02
a dejte no -SREČ je car pa kokr ga obrneš!Kaj bo Kek al pa prej Oblak.... SREČKO KATANEC al pa SLAVIŠA ŠTOJANOVIĆ
pumpar@volja.net
28. 11. 2007 12.59
Haha pa kaj mislijo da jih bo Katanec rešu...lepo vas prosim.Treba znat prvo špilat nogomet...lahko so bli včas dobri ker so bli drugi zaenpimpek.
doki007@email.si
28. 11. 2007 12.46
ta naš nogomet je sama katastrofa ,......tekanje za žogo je osnova nogometa ,..... ---je pa to katastrofa od našega nogometa ki ni vreden nič!!!!!! -----GLEDAM REPORTAŽE PRVE SLOVENSKE LIGE ,.....TUT V PRAZEN GOL NE GRE ŽOGA ,.....!!!
grega83@mail386.com
28. 11. 2007 12.39
naj gre na Šmarno goro trenirat zajčke.
matjaz.jah@gmail.com
28. 11. 2007 12.11
Kje pa piše da more Katanec igrat s to enajsterico ki jo ima sedaj Kek(Zavrl)!!!
Tonček Balonček
28. 11. 2007 11.58
Zahoviča namesto Zavrla, Katanca za trenerja in dogodkov v nogometu bo obilo. Saj igre itak ni, vsaj nekaj se bo dogajalo!
Dejan Keuc
28. 11. 2007 11.51
A je kdo pomislil da je treba v vodsvu zveze nekaj spremenit?!... "Nedotakljivega" Zavrla zamenjat pa potem naprej.. To je edina panoga v Sloveniji, kjer ni rezultatov, vodsvo pa ostaja isto že leta in leta...
HandOfSteel
28. 11. 2007 10.58
S sedanjimi igralci tudi cudez nebi pomagal ... igralci so brez talenta, vsakrsnega obcutka za zogo ... mene je sram ko jih gledam kako igrajo, kako more bit sele njih ...
andymann
28. 11. 2007 10.47
Mislim, kaj pa je Srečko tko velikega že naredu, da ga mnogi želijo za selektorja? Razen SP, EP in zdrah? Z sedanjimi igralci potrebujemo čudež, ne Katanca!