Šport

Katanec v Interblocku in Makedoniji

Ljubljana, 21. 12. 2007 13.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Srečko Katanec, ki je že zavrnil mesto slektorja slovenske nogometne reprezentance, je sprejel ponudbo Joca Pečečnika, še vedno pa ostaja na klopi Makedonije.

Srečko Katanec je pristal na selektorski klopi Makedonije. Sodeloval pa bo tudi v Interblocku.
Srečko Katanec je pristal na selektorski klopi Makedonije. Sodeloval pa bo tudi v Interblocku. FOTO: Dare Čekeliš

Znana je tudi zadnja uganka. Srečko Katanec bo še naprej vodil makedonsko nogometno reprezentanco. Kot so objavili na uradni spletni strani makedonske zveze je Katanec danes presedniku zveze Haralampiji Hadži-Risteskemu potrdil novo dvoletno sodelovanje. Makedonijo bo vodil v kvalifikacijah za SP 2010 v Južni Afriki. Presodno pri njegovi odločitvi je bilo dobro sodelovanje z vodstvom zveze, reprezentanco in pa skupina v kateri se Makedonija nahaja za prihajajoče kvalifikacije.

Katanec ima tudi vso podporo v upravnem odboru zveze, na njegovi strani pa so tudi reprezentanti in makedonska javnost.

Igralniški podjetnik Joc Pečečnik, šef NK Interblock, je zvabil Srečka Katanca v svoj klub.
Igralniški podjetnik Joc Pečečnik, šef NK Interblock, je zvabil Srečka Katanca v svoj klub. FOTO: POP TV

Katanec pa je sprejel tudi ponudbo Interblocka. Joc Pečenikom je v oddaji Svet na Kanalu A povedal, da se bosta v prihodnjih dneh sestala in se natančneje dogovorila kakšno bo njuno sodelovanje. Pečečnik ni želel razkriti kako visoka bo Katančeva pogodba, zavrnil pa je namigovanja, da naj bi šlo za milijon evrov.

Po vsej verjetnosti pa ne bo prevzel mesta trenerja, saj naj bi bil še naprej v igri tudi za selektorja Makedonije. Zato bo imel v ljubljanskem prvoligašu najverjetneje funkcijo svetovalca, saj ta ne bo zahtevala stalne prisotnosti v klubu.

Predsednik NZS Rudi Zavrl je Srečka Katanca pred dnevi obiskal celo na domu pod Šmarno goro in mu še zadnjič ponudil selektorsko funkcijo na klopi Slovenije.
Predsednik NZS Rudi Zavrl je Srečka Katanca pred dnevi obiskal celo na domu pod Šmarno goro in mu še zadnjič ponudil selektorsko funkcijo na klopi Slovenije. FOTO: Dare Čekeliš

Vztrajni predsednik Zavrl, ki je silno razočaran nad rezultati in podobo slovenske reprezentance v zadnjem obdobju, pa je v sredo potegnil še zadnjo potezo v primeru Katanec. Prvi mož NZS je Katanca na nekakšnem zadnjem pogajalskem zajtrku obiskal kar na njegovem rakošnem domu pod Šmarno goro in to na dan, ko je imela potem Nogometna zveza Slovenije v hotelu Slon tradicionalni novoletni sprejem.

Pragmatični Zavrl je v „zlatemu“ Katancu videl velikega rešitelja nacionalnega nogometnega projekta, saj, mimogrede, na sredinem prazničnem sprejemu z aktualnim selektorjem Slovenije Matjažem Kekom ni spregovoril niti besede.

KOMENTARJI (49)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rsp.123@email.si
22. 12. 2007 19.19
Khm, kaj bo pa zdej Zoki naredu? A ni nekaj bluzil o novem štadionu in o Srečku na selektorskem položaju v letu 2008 v Ljubljani?? A sem zamešal letnico? Dokler bo na NZS Zavrl&com, bo žal naš, mislim slovenski, fuzbal šel samo navzdol. Pa naj se nam rodijo še trije Pečečniki.....
ikaruss@email.si
22. 12. 2007 11.44
Prvo Borec kot prvo, zahovic sploh ni bil cisti napadalec. Kot drugo, golov je pa dal najvec od vseh nasih reprezentantev, skoraj na vsaki drugi tekmi je dal gol. galadriel zavrl ni zdele nic kriv, kriv je bil takrat na SP-jum, ko je potegnil z zahovicem namesto s katancem. To je bla najvecja napaka. nemejugat sej po eni strani dam katancu prav, da se ni odlocu za nase zaradi NZS-ja, po drugi pa ne, ker bi to lahko naredu zaradi nas, navijacev. Podporo ima ogromno.
galadriel
22. 12. 2007 10.52
Pa kaj je zdj spet Zavrl kriv vsega??? Naredu je vse kar je lahko, da bi bil spet selektor, namest njega se pa ne more odločt. Pač se je Srečko ustrašu...V mojih očeh ne bo nikol več enak - tako kot je ZZ povedov: če hoče kaj dobrega za slovenski nogomet, je bil čas da nardi to zdj! Pa ni...Tako da je v vsakem primeru preteklost...
borec 1
22. 12. 2007 09.45
Dokler bo Zavrl tam ki je, ne bomo gladali boljšega nogometa , pa če Pečečnik naredi pet stadijonov.
brkinc007
22. 12. 2007 09.31
ja js se pa strinjam s skayline444...ima kar prav prinas itak igrajo vsi sami zase in vsi sam za denar tudi če dobijo vejo da € bodo....igrati bi morali za reprezentanco in za Slovenijo in imeti bi morali enega strožjega selektorja..denimo Fergusona(Man.Utd) če bi šlo;) ali kaj podobnega
mima19@bmail.si
22. 12. 2007 09.18
Tonček pa naj ti sporočijo če bodo rabli kake dvorskega norčka, bi bil ti kar primeren za ta posel pa naj te plačajo kolko hočejo!
Tonček Balonček
22. 12. 2007 09.01
Katanec sploh ni resno mislil ponovno postai SLO seelktor, zmenil se je z Zavrlom, da se "kao" pogajata in je v Makedoniji potem dosegel višjo ceno! Sploh pa en vem, kako lahko po vsem tem Zavrl in Kek komunicirata, saj gre zabočitno nezaupnico in bi moral Kek odstopiti iz načelnih razlogov! Ta Pečečnik očitno ne ve kam z denarjem (če imajo otroci denar, imajo kramarji semenj), saj ga kar trosi naokoli, žal v same nesmisle, upajmo, da bo sezidal vsaj štadion. Če bo kdo zvedel, da Pečečnik rabi nekoga npr. za čiščenje kopačk ali kaj podobnega, naj prosim javi, plača je gotovo ene 100.000 EUR na leto! Ali pa kakšnega strokovnajka za prehrano.... duhovno oskrbo...
skyline4
22. 12. 2007 08.51
Zavrla zamenjat in najti tujega selektorja, ker Katanec še lep cajt ne bo prevzel SLO reprezentance, dokler bo Zavrl dajal delo našim "strokovnjakom" in dajal mesečno plačo 7.000€ bomo lahko še desetletja samo upali na kakšen odmeven rezultat, bi bilo pa dobro "uvozit" tudi kakšnega tujega igralca v reprezentanco (primer hrvaška, brazilec je praktično edini dajal gole v kvalifikacijah...)
Prvo Bore
22. 12. 2007 08.44
Podpišem se pod poste bvrabl , dejan.keuc , xyz1962 , matjaz.jah , Homer Simpson dejc_ , nemejugat ikaruss ali Ti sploh veš kaj je spoštovanje do samega sebe. Katqnec jo ima, kaj pa Ti ? Zaho je navaden narcisioden čifurski gnoj od nogometaša. Saj je napadalc in napadalc MORA dajati gole, ali ne ??? Koliko pa jih je dal Zaho na tekmah reprezentance ??
Dejc Staffbull
22. 12. 2007 07.22
Pametno Srečko,dokler bo kak Zahovič v NZS-ju,Katanca žal ne bomo imeli na klopi!Kaj je Zahovič storil kot generelni direktor Maribora?Nič,misli,da je nekaj,pa je totalni LUZER,k nima pojma v nogometu,vse ga je naučil Srečko,tudi kako se žoga brcne.Naj se spoka na Portugalsko in naj tam ostane,ne pa,da Slovenskemu nogometu dela sramoto,verjemte,ko Zahoviča ne bo več v Sloveniji,bomo na klop reprezentance A,dobili Katanca.SREČKO KATANEC,zame si legenda in prav je da se držiš svojih besed,dokler bo Zaho v SLO nogometu navijači ne bomo videli Katanca!ZAHOVIČ to je samo tvoje maslo,pa če nimaš za brivnik napiš na forum in ti bomo zbrali 100eu,da si ga boš kupu!ZAHO LUZZZEERRR!!!
nemejugat
21. 12. 2007 23.41
....NASK....super napisano....tudi IKARUSS....je tu dobil odgovor. Katanec je sestavil dobro ekipo in kar uspešno je šlo do SP. Tam se je našla neka zvezda, ki bi jo v tujini zaradi takega spora poslali s prvim letalom domov. Kdo, kako in kdaj bo igral odreja samo selektor in noben drugi, s tem pa je odgovoren za uspeh ali neuspeh. Zavrl kot vodja bi moral stvari postavit na pravi tir in pomirit petelinčka Zahota. Namesto tega je s svojo nesposobnostjo podlegel in Katancu pokazal hrbet, s tem pa je ladja začela toniti. Po vseh nadaljnjih neuspehih, je Zavrl, da bi si še očuval kožo in delovno mesto šel prosit Katanca da bi le prevzel ekipo. Na TV pa je bilo lepo videti Zahota kako cinično vabi Katanca da prevzame ekipo, kao da ga rabimo, toda tip ni nor. A se je kaj na NZS spremenilo? NIČ!!! Vsaka mu čast !!! Katanec bo nadaljeval že začeto delo v Makedoniji, v Sloveniji pa bi moral začeti vse od začetka, kajti od njegovega odhoda je vse šlo samo dol. Sedaj mislim da je končno odzvonilo tudi Zavrlu, saj niti trenerja nemore-nezna več najti. Tako je dobil čestitko ob tradicionalnem novoletnem sprejemu v hotelu Slon, mora da je bilo zabavno...
Johny B ?ati?
21. 12. 2007 22.41
BRAVO KATANEC TKO SE DELA NE IN NE !!!!!!!!!!
ikaruss@email.si
21. 12. 2007 22.23
_mj_ a zato ker je legenda naj pa ne bo vec selektor? Ce bi on prsu nazaj bi se igra zihr izbolsala, tko bomo pa se ene kvalifikacije gledal nemoc nasih. Kek bi mogu udart po mizi, ne pa da zna samo lepo govorit. Igralce je treba tud nadret, ko je potrebno, kaj pa on dvomim da jih.
_mj_@email.si
21. 12. 2007 22.19
Se strinjam z njegovo odločitvijo! On je legenda slovenskega nogometa in to naj tudi ostati. Če bi sprejel mesto ni rečeno, da bi dosegel kak uspeh.
brkinc007
21. 12. 2007 21.37
ma pomoje je Katanec ostal v Makedoniji ker se bolše razume z vsemi in še bolj je plačan kot pri nas...tudi v naših vrstah so se mu marsi kateri zamerli in pomoje je izbral pravo odločitev
Tonček Balonček
21. 12. 2007 21.12
Ali kdo ve, kaj pomeni "Presodno je bilo..."
ikaruss@email.si
21. 12. 2007 21.11
nask kako lahko mene omenjas med te? Zgleda ne beres dobro. Sem povedal, da sm biu velik privrzenec Katanca, torej sem v tistem obdobju spora med Katancem in Zahovicem potegnil za selektorja.
Dejan Keuc
21. 12. 2007 21.10
nask: Slabega nogometaša Zahoviča?!?! Prosim reci, da se šališ...
nask
21. 12. 2007 20.37
ikarus - zdej ste razočarani, kje pa ste bili prej, ko so ga zaradi enega slabega fusbalerja dobesedno - zahoviča -, ki sedaj upa javno na tv kritizirati in govoriti kje ga potrebujejo, saj je prav on kriv, da ni več selektor slovenske reprezentance, ga ignorirali in odslovili, pomendrali njegovo avtoriteto, sedaj ko pa itak ni nič od slovenske reprezentance, in ko mu nobeden ne seže niti do gležnjev, no je sedaj ste pa razočarani in polni pripomb - gre pač tja, kjer ga cenijo in spoštujejo kot strokovnjaka .....
Homer Simpson
21. 12. 2007 20.30
NEEEEEEEEEEEEEE...je bial moja prva reakcija na to novico, ampak po dobrem premisleku - Srečko se je odločil prav! Sicer je s to odločitvijo pokvaril božič ogromno Slovencem, ampak dejstvo je, da nekaj ljudi v Sloveniji komaj čaka, da bi ga ob prvih neuspehih totalno popljuvalo... Tako bom spet navija za Makedonijo v kvalifikacijah - no seveda tudi za Slovenijo, ampak če bodo naši fantje s selektorjem na čelu kazali tak odnos do repke - potem bo edina repka zame Makedonija...