Šport

Katanec v Interblock ali Italijo?

Ljubljana, 22. 10. 2007 10.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Selektor nogometašev Makedonije Srečko Katanec naj bi po koncu kvalifikacij za EP 2008 odšel k Interblocku ali v Italijo.

Nekoč sloviti srbski trener Vujadin Boškov makedonskemu selektorju Srečku Katancu ureja nekatere posle v nogometni Italiji
Nekoč sloviti srbski trener Vujadin Boškov makedonskemu selektorju Srečku Katancu ureja nekatere posle v nogometni Italiji FOTO: Reuters
Šef Interblocka Joc Pečečnik lovi selektorja Makedonije Srečka Katanca
Šef Interblocka Joc Pečečnik lovi selektorja Makedonije Srečka Katanca FOTO: Dare Čekeliš


Potem ko pred meseci Srečko Katanec, selektor nogometašev Makedonije in nekoč „zlati“ slovenski nacionalni heroj, ni pristal na klopi splitskega Hajduka, se zdaj ljubljanski strokovnjak počasi vendarle pripravlja na novo trenersko zaposlitev. Po koncu kvalifikacij za EP 2008 v Avstriji in Švici bo Katanec konec novembra tako zanesljivo zapustil klop mekedonske reprezentance, že zdaj pa sam in tudi preko posrednikov otipava različne možnosti za nove nogometne izzive.

Previdnemu Katancu, nad katerim je nazadnje obupal tudi predsednik Nogometne zveze Slovenije Rudi Zavrl, je najbližje Italija, točneje najmočnejša klubska konkurenca Serie A, zelo dobro pa je zapisan tudi v nemški Bundesligi. V obeh konkurencah, v katerih je nekoč tudi uspešno igral, Katanec izpolnjuje tudi stroge formalne zahteve nacionalnih zvez, saj je Slovenijo popeljal na EP 2000 in SP 2002.


Na trenerski klopi edinega ljubljanskega prvoligaša Inteblocka bi ga seveda zelo rad videl tudi bogati igralniški milijonar in predsednik kluba Joc Pečečnik, vendar Katanec zaenkrat ne kaže posebnega navdušenja, da bi delal v skromni slovenski klubski konkurenci. V tem primeru Katančeve denarne zahteve ne igrajo najpomembnejše vloge, saj ga lahko Pečečnik plača precej več, kot ima Srečko zapisano v pogodbi z makedonsko nogometno zvezo, to je 300.000 evrov neto na sezono.

NK Interblock bi s Katančevim prihodom nedvomno pridobil na nogometni vrednosti in kredibilnosti celotnega Pečečnikovega nogometnega projekta, vendar makedonski selektor kot zelo iskani strkovnjak nikakor noče več pristati v slovenski nogometni ligi.

Trzinski milijonar Joc Pečečnik naj bi nazadnje Katancu za leto in pol „pomoči“ pri Interblocku ponudil kar pol milijona evrov, vendar tudi ta ponudba Srečka še ni prikovala na trenersko klop v Spodnji Šiški. Ravno nasprotno, Katanec se najbolj vidi v bogati in navdahnjeni zahodni Evropi in ne na sivem evropskem nogometnem obrobju.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tonček Balonček
23. 10. 2007 09.02
A ta Pečečnik res ne najde pametnejšega razloga za zapravljanje denarja kot so neki Interbloki in Katanci?
Dejanmuc@yahoo.com
22. 10. 2007 19.54
Katanec zna iz igralcev,pa čeprav podpovprečnih,vsaj nekaj koristnega potegnit oz. naredit,al ne?!
grega83@mail386.com
22. 10. 2007 15.39
hm....ta joc pečečnik porabo že tolko dnara, pa še nič ni naredo s tega nogometnega kluba.