Šport

Katanec na klopi Slovenije ali Bolgarije?

Ljubljana, 24. 11. 2007 10.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Srečko Katanec, nazadnje selektor Makedonije, naj bi vnovič pristal na klopi slovenske reprezentance, vabijo ga tudi v Interblock.

Ali se bo Srečko Katanec vendarle vrnil na selektorsko klop nogometne reprezentance Slovenije? Po nedavnem koncu kvalifikacij za EP 2008 v Avstriji in Švici je nekdanji „zlati“ selektor Slovenije predvidoma končal svoje selektorsko delo na klopi Makedonije, čeprav so mu je šefi makedonske nogometne zveze ponudili novo pogodbo o poslovnem sodelovanju še za naslednji dve sezoni.

Ali bo Srečko Katanec pristal na klopi Slovenije ali ljubljanskega prvoligaša Interblocka?
Ali bo Srečko Katanec pristal na klopi Slovenije ali ljubljanskega prvoligaša Interblocka? FOTO: Reuters

Tudi zadnje čase zelo zadržani predsednik Nogometne zveze Slovenije Rudi Zavrl pa očitno še ni popolnoma obupal nad Katančevo vrnitvijo na selektorsko klop Slovenije. Pragmatični Zavrl predobro ve, da Matjaž Kek nikakor več ne more biti selektor Slovenije, še manj pa strokovnjak, ki bi slovenski nacionalni nogomet popeljal iz te nadvse boleče tekmovalne apokalipse. Po pravem polomu v kvalifikacijah za EP 2008 in največji krizi slovenske državne reprezentance v novejši zgodovini, je prvemu možu NZS seveda jasno, da mora čim hitreje poiskati „rešitelja“ nacionalnega nogometnega projekta.

Slovenija ali Interblock?

Predsednik Nogometne zveze Slovenije Rudi Zavrl previdni išče naslednika selektorja Matjaža Keka.
Predsednik Nogometne zveze Slovenije Rudi Zavrl previdni išče naslednika selektorja Matjaža Keka. FOTO: Jani Dolinšek

V zadnjih dneh naj bi se tako Zavrl že sestal in pogovoril s Katancem, ki pa medtem previdno čaka na najboljšo reprezentančno ali klubsko ponudbo iz tujine. Previdni Katanec zaekrat še ni podaljšal pogodbe z makedonsko nogometno zvezo, poleg tega pa ga z naravnost bogataško ponudbo že nekaj mesecev „osvaja“ predsednik NK Interblock iz Ljubljane Joc Pečečnik. S Katancem na klopi edinega ljubljanskega prvoligaša bi Pečečnik vsekakor izjemno pridobil na vrednosti in kredibilnosti pri svojih nogometnih, poslovnih in nepremičninskih projektih v Ljubljani. Tudi ta zgodba naj bi se razpletla v prihodnjem tednu, čeprav je najbolj verjetno, da bioKatanec na svojo novo selektorsko ali trenersko priložnost počakal najmanj do novega leta.

Igralniški tajkun Joc Pečečnik (desno) si na klopi svojega Interblocka že dolgo želi Srečka Katanca.
Igralniški tajkun Joc Pečečnik (desno) si na klopi svojega Interblocka že dolgo želi Srečka Katanca. FOTO: Damjan Žibert

Bogati igralniški tajkun naj bi tako Katancu ponudil najbolj donosno pogodbo v zgodovini slovenskega nogometa, ki bi šišenskemu strokovnjaku na sezono prinesla več kot 400.000 evrov, ob tem pa še bonuse in druge poslovne povezave. Predsednik NZS Rudi Zavrl je v tem primeru v podrejenem položaju, saj Katancu niti slučajno ne more zagotoviti tako visoke pogodbe kot Pečečnik, vendar pa je mesto selektorja Slovenije za Katanca zaenkrat še vedno bolj „profilirano“ od trenerske klopi slovenskega prvoligaša.


V nedeljo se bo Katanec, ki ga na selektorsko klop zelo resno snubi tudi vodstvo bolgarske nogometne zveze, v Ljubljani na kosilu srečal tudi s svojim najboljšim športnim prijateljem Slobodanom Subotićem - Piksijem, trenerjem košarkarjev Splita. Katanec pa, mimogrede, zelo rad prisluhne nasvetom svojega trenerskega kolega Subotića, ki bi Srečka najraje videl na klopi splitskega Hajduka.


KOMENTARJI (16)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nemejugat
25. 11. 2007 12.05
Katanec je bil dober nogometaš, kot selektor pa je pokazal da se s trdim delom in garanjm da nekaj tudi narediti. Ker je (naj bi bil) selektor tisti ki odreja kdo, kako in kaj se bo igralo ga ne more biti zvezdnika ki bi mu lahko oporekal, pa četudi je to največji zvezdnik ( recimo mu Zahovič ???). Glede na to, da se na SP Zavrl ni potegnil na selektorjevo stran, mislim da Katanca kot selektorja naših nogometašev ne bomo videli. Možnost sicer obstaja, toda le ob odstopu Zavrla s svojo ekipo ali da se Katanec pusti zavesti....
Tonček Balonček
24. 11. 2007 21.11
Za vodenje slovenske reprezantance bi rabili enega specialnega pedagoga (defektologa) s 1000 EUR plače na emsec, ne pa Katanca za 30.000 EUR mesečno. Ja kaj bo pa dela z njimi ("maksimalno zalaganje")...
Sandi Rozman 1
24. 11. 2007 18.41
kakšen interblock..., katanec se že ne bi spustu tako nizko da bi vodu kak slovenski klub....
Tonček Balonček
24. 11. 2007 18.23
Tudi Livar iz Ivančne gorice bi ga nujno rabil!!
eznpanar@hotmail.com
24. 11. 2007 15.25
katanca nebojo vidl nikjer,ne u reprezentanci niti u interblocku..reprezentaca ma velik slabše igralce kot jih je mela v dobrih cajtih + še nekaj,tisti igralci so meli voljo do dokazovanja,do igranja..ne pa ti,ko bi ga mogo tepst da bi letel za žogo,prej pa kaj se niso pobili na igrišču..
ikaruss@email.si
24. 11. 2007 14.17
mf80 no no, sej ko je biu selektor je tud dobu slabe igralce.
nask
24. 11. 2007 14.09
Zdej so končno spregledali in uvideli, kdo kaj velja, ali Katanec ali on propadli igralec nogometa ZAHOVIĆ, ko je zveza dovolila, da je en Zaho bil kriv, da je odšel Trener Katanec, pa še to, da je tiste čase kaj bilo iz naših nogometašev, kje pa so sedaj? Katanca bi sedaj morali nositi in ga izredno fajn plačati, po rokah, nogometaši pa bi ga morali obogati, če ne pa naj gredo, da se enkrat spet postavi reprezentanca na noge!
mf80
24. 11. 2007 13.43
Glede Zavrla pa koliko je pameten kaže že samo to, da se gre kregat z našimi glavnimi navijači in deluje proti njim, kam pa vodi to se pa vidi v Celju in vzdušju na stadioni posledica so pa tudi igre reprezentance in njihov pristop na tekmah ter rezultati.
caplezzi
24. 11. 2007 13.43
KEK ( PEK ) DOMOV!!!!
mf80
24. 11. 2007 13.36
Seveda pa pomoje Katanc nebo prevzel reprezentance, saj ve, da z takimi igralci nebo mogel kaj naredit, tu se bi pokazala njegova prava vrednost. Čeprav upanje ostaja.
mf80
24. 11. 2007 13.31
Edina priložnost, da se Rudi obdrži na prestolu, mislim, da bi mgli prevetrit to našo fuzball sceno. Čisto narobe zastavljen koncept že od začetka. Norveška ki je mnogokrat bogatejša kot SLO ima polprofesionalno ligo, pri nas so pa še v drugi ligi tako imenovani prfesionalci, ki pa jih klubi nemorejo plačevat in seveda bankrotirajo ali pa močno nihajo.
SG77
24. 11. 2007 13.25
ja z tako ekipo pa nas niti dva katanca ne rešita! dokler bo ruda na nzs glavni bo pač tak kot je!!!!! ŽALOST!!!!!!!!!!!
azi6110
24. 11. 2007 13.19
če je pameten bo šel u interblock
Patrik_k
24. 11. 2007 12.57
ikaruss se strinjam!! rabmo ga;;!!
ikaruss@email.si
24. 11. 2007 12.33
Katanec prid nazaj za selektorja! Rabmo te!
Ales Prost
24. 11. 2007 12.24
mogoče se jih bo pa usmilu siromake da se spet poberejo