Šport

Kamerunci in Egipčani v polfinalu

Akra, 05. 02. 2008 09.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V polfinale afriškega prvenstva sta se uvrstila še Kamerun in branilci naslova Egipčani.

Egipčani so se z zmago nad Angolo uvrstili v polfinale.
Egipčani so se z zmago nad Angolo uvrstili v polfinale. FOTO: Reuters

Nogometaši v Gani so v ponedeljek odigrali še zadnji tekmi četrtfinala afriškega prvenstva. Najprej so se v polfinale prebili branilci naslova Egipčani, ki so z 2:1 (2:1) premagali Angolo, Kamerunci pa so šele po podaljšku s 3:2 (2:2, 2:1) ugnali Tunizijce.

V popoldanskem srečanju so petkratni prvaki Egipčani z zadetkoma Hosnija (23.) in Zakija (38.) ugnali Angolo z 2:1 (2:1). Gol za Angolo je dosegel Manucho (26.). Egipt, petkratni prvak tega tekmovanja, se bo v četrtkovem polfinalu pomeril s Slonokoščeno obalo, ki je že v nedeljo s 5:0 premagala Gvinejo.
V nedeljo pa so bili uspešni tudi gostitelji, nogometaši Gane, ki so z 2:1 ugnali Nigerijce, njihov polfinalni nasprotnik pa bodo Kamerunci. Odločilni gol na večerni tekmi med Kamerunom in Tunizijo je v 93. minuti dosegel Stephane M'Bia, ki igra za francoski Rennes. V uvodu je sicer vse kazalo na gladko zmago kamerunskih levov, ki so z zadetkoma M'Bie (19.) in Njitapa Geremija (28.), ki igra za Newcastle, pripeljali štirikratne prvake v vodstvo z 2:0. Še pred odmorom je Tunizijcem upanje vrnil Chaouki Ben Saada (35.), devet minut pred koncem tekme pa je za podaljšek poskrbel Chikhaoi (81.).

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.