Šport

Kamerun prvi finalist

Akra, 07. 02. 2008 22.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometna reprezentanca Kameruna se je z zmago proti Gani prebila v finale afriškega prvenstva.

Kamerun (levo) je premagal Gano.
Kamerun (levo) je premagal Gano. FOTO: Reuters

Nogometaši Kameruna so prvi finalisti afriškega prvenstva v Gani. V polfinalu so Kamerunci z zadetkom Alaina Nkonga v 71. minuti z 1:0 (0:0) premagali gostiteljico prvenstva Gano. Drugi polfinale ponuja dvoboj reprezentanc Slonokoščene obale in Egipta.

Kamerunski Levi imajo prvič po letu 2002, ko so bili prvaki črne celine, spet priložnost stopiti na afriški nogometni vrh. Kamerunci so pod vodstvom nemškega stratega Otta Pfisterja presenetili favorizirano domačo reprezentanco. Edini gol na tekmi je dosegel rezervist Alain Nkong. Slednji je tokrat učinkovito nadomestil prvega strelca svoje reprezentance Samuela Eto'oja, ki je s 16 zadetki sicer najboljši strelec afriških prvenstev.

Za prvo navdušenje 45.000 gledalcev v Akri je poskrbel Andre Ayew z nevarnim strelom v 28. minuti, Ganci pa so si lahko oddahnili v 38. minuti, ko je za goste Geremi s prostega strela stresel le prečko. V nadaljevanju so bili Ganci boljši, toda po 25 minutah je sledil šok za gostitelje. Nkong, ki je v igro vstopil šele v 62. minuti, je dobro izkoristil podajo Eto'oja in premagal domačega vratarja Richarda Kingstona. Pri najtesnejšem izidu je ostalo do konca, pri domačih pa je Andre Bikey v sodnikovem podaljšku dobil rdeč karton, ker je odrinil zdravnika.

Otto Pfister
Otto Pfister FOTO: Reuters

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.