Šport

Kamenica ostaja selektor

Ljubljana, 28. 11. 2007 13.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, T.Š.
Komentarji
2

Odgovorni na RZS so zanikali namigovanja o zamenjavi selektorja slovenske članske reprezentance Kasima Kamenice.

Kasim Kamenica ostaja na selektorskem stolčku moške reprezentance.
Kasim Kamenica ostaja na selektorskem stolčku moške reprezentance. FOTO: POP TV

Generalni sekretar RZS Leopold Kalin in direktor članskih reprezentančnih selekcij Stane Ostrelič sta demantirala novico, da se na selektorskem mestu moške članske reprezentance obeta zamenjava. Po teh informacijah naj bi dosedanjega prvega strokovnega moža Kasima Kamenico zamenjal Miro Požun. Kamenica je pred kratkim zaradi neprepričljivih nastopov Celjanov dobil nezaupnico v RK Celje Pivovarna Laško, kjer ga je na mestu trenerja zamenjal Slavko Ivezič.

Kalin je zavrnil vsa namigovanja, še posebej, ker na začetku leta čaka reprezentanco pomemben nastop na EP: "Kot nekdanji igralec in dolgoletni rokometni delavec vem, da nobene menjave niso prijetne, še posebej ne pred tako velikim tekmovanjem, kot je januarsko moško evropsko prvenstvo na Norveškem. Pred zaključnim turnirjem stare celine v Sloveniji je Tone Tiselj resda zamenjal Nika Markoviča, a tedaj smo imeli na voljo več časa."

Morebitna zamenjava na selektorskem mestu bi lahko imela pogubnejše razsežnosti, saj so nekateri stalni člani izbrane vrste menda že napovedali, da v primeru selektorske zamenjave ne bodo več oblekli majice z državnim grbom na prsih.

Slovensko reprezentanco 3. in 4. decembra čakata prijateljski tekmi s Švico (Sevnica in Trbovlje). Kamenica se bo na bližnjih prijateljskih tekmah s Švico oprl na domače igralce, medtem ko igralci v tujini - tekma ni v terminu Evropske rokometne zveze (EHF) - ne bodo nastopili.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mitja.zavsek
28. 11. 2007 17.54
sam naj gre drgač še bo reprezentanco uničil.zame ni strokovnjak na nivoju
mitja.zavsek
28. 11. 2007 17.54
sam naj gre drgač še bo reprezentanco uničil.zame ni strokovnjak na nivoju