Šport

Kamenica ni več selektor

Ljubljana, 05. 12. 2007 13.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, T.Š.
Komentarji
20

Dosedanji selektor Kamenica in predsednik RZS sta sporazumno prekinila pogodbo. Debeljakov kandidat je Požun.

Kasim Kamenica ni več selektor slovenske reprezentance.
Kasim Kamenica ni več selektor slovenske reprezentance. FOTO: Jani Dolinšek

Danes je dokončno jasno, da Kasim Kamenica ne bo vodil slovenske rokometne reprezentance na januarskem evropskem prvenstvu na Norveškem. Kot je dejal generalni sekretar Rokometne zveze Slovenije (RZS), Leopold Kalin, sta predsednik Žiga Debeljak in Kamenica sporazumno prekinila pogodbo. Na RZS bodo opravili korespondenčno sejo, na kateri bodo kot kaže potrdili novega selektorja, Mira Požuna.

"Na današnjem sestanku je Debeljak izrazil željo, da bi prekinil moje sodelovanje z RZS. Razlogi za zamenjavo so zame osebno velika neznanka, kljub temu pa se vsem igralcem zahvaljujem za dosedanje sodelovanje," je razplet današnjega sestanka mirno komentiral odstavljeni Kamenica, medtem ko je predsednik upravnega odbora Mercatorja in RZS Debeljak dejal: "S Kamenico smo sporazumno prekinili pogodbo. Danes bom sklical korespondenčno sejo RZS in predlagal Požuna na mesto selektorja moške reprezentance."

Bo Miro Požun novi trener reprezentance Slovenije?
Bo Miro Požun novi trener reprezentance Slovenije? FOTO: POP TV

Še pred tremi tedni je Kamenica držal strokovne niti pri dveh najpomembnejših domačih rokometnih kolektivih, danes pa je izgubil oba položaja. Pred kratkim so mu "dali košarico" pri Celju Pivovarni Laško, potem ko je izgubil tekmo z islandskim Valurjem iz Reykjavika v Ligi prvakov, danes pa je ostal še brez selektorskega položaja.

Postavlja se vprašanje, v kakšni sestavi bo reprezentanca odpotovala na EP, saj so predvsem slovenski rokometaši, ki igrajo v tujini, omenjali možnost, da v primeru trenerske menjave ne bodo oblekli reprezentančnega dresa.

KOMENTARJI (20)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bad__bull@hotmail.com
05. 12. 2007 20.50
Reno ti sigurno nisi športnik po ambicijah ampak po meri višje struje.Mene zanima samo uspeh slovenske ekipe pa če je to reprezentanca ali pa ekipa v tretji ligi.Zame je edino merilo uspeh.Me zanima kaj bo sedaj,čeprav se že pojavljajo vse mogoče izjave.Bi pa še enkrat povdaril da naj se gospod Debeljak raje zanima za Merkator,ker ima mogoče tam več možnosti za uspeh ob pomoči BOTROV kot pa je bo imel pri RZS.Botri bojo preživeli,žrtev pa bo "žal"Debeljak sam.HAHAHAHAHAHA.Kar si tudi zasluži.Naj se drži pregovora:LE ČEVLJE SODI NAJ KOPITAR!!!!!!
doki007@email.si
05. 12. 2007 16.00
ha ha ha ,...kaj pa če bi dobili španca za trenerja selektorja ,...a bi govoru slovensko ???? tale žiga debeljak ga mal serje ,.....zadnji čas da da povelje svojemu nasledniku ,....direktorju gorenja !!!!
reno
05. 12. 2007 15.51
haha hahaa bad_bull tocno sm vedu, da bo en to omenu. A pa si kdaj pomislu, da mamo svoje glave in lahko s svojo glavo razmislamo in bi lahko poceli tako kot mi znamo in ne tako kot tujci? To so politicne besede...ja pa sej tak zakon so sprejeli v nemciji, pa v spaniji, franciji...kaj mene briga koko majo druget mamo svoje glave in zato jih mormo tudi uporablat.
theykilledKenny
05. 12. 2007 15.28
Meni osebno je vseeno, če je selektor Šerbi.
bad__bull@hotmail.com
05. 12. 2007 15.20
RENO.A si mogoče že kdaj slišal da so tudi v drugih državah trenerji tujci pa ne vejo njihovega jezika?Danes je pomembno znanje ne pa jezik.Mogoče ma pa Požun čudežno palčko pa bomo prvi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ercholin@gmail.com
05. 12. 2007 15.10
Cato,ves kaj,rezultati verjetno ne bodo porazni..Mladi so frisni na sceni--dobili so moznost,in niso pod pritiskom,ker se zavedajo nastale situacije,da se od njih ne pricakuje veliko..in da je vse skupaj ena politika..Me prav zanima kaj bo storil,kekec Pozun...verjetno verjame v cudeze,...da je sposoben...naj gre ze enkrat v penzijo... Kar se tice pa RZS,bi pa jst vse zamenjal..te mafijce!In dal postene ljudi na ta polozaj,ce jih je se sploh se kaj...
reno
05. 12. 2007 15.09
Men je prov zol ampak kamenica niti ene slovenske besede ni povedol odkar je vodu celje in slovensko reprezetanco, kar je pa mene zelo motilo. Poleg tega ni blo nobenih vidnih rezultatov ravno nasprotno, celje se komi uvrsti v osmino finala, prej so se pa gladko uvrstili.
cato@email.si
05. 12. 2007 15.02
ercholin se strinjam s teboj upam da bodo rezultati Požuna porazni,me zanima kaj bo potem!! Nekaj rokometasev bo pa tko odpowedalo sodelovanje za SP in sem na njihov strani ker to kar se dogaja je ena velika,..........
ercholin@gmail.com
05. 12. 2007 14.59
Slovenska rokometna zveza dokazuje da je pod vplivom politike--nacionalisticne politike! Poltike,ki jo vodi mafia in ki se ne ozira na zakone! Notranji lobi se vedno deluje..Pozun je pa dementen gnoj! Ki se je nakradu enga denarja..ni ga pa bil vreden!
cato@email.si
05. 12. 2007 14.57
bad_bull se strinjam s teboj,pomoje bi bilo use lepse ce bi biw predsednik RZS in NZS kaksen 15letni decek ;) heeh ne pa skoz ene politicne igreee,......
bad__bull@hotmail.com
05. 12. 2007 14.54
RENO.A si sploh kdaj gledal rokomer?Požun je res treniral CPL vendar stem še ni Katanec v rokometu.Sicer pa se strinjam z komentarji pumparja,puppy,cato,sbp.Debeljak bo še Merkator kmalu gledal od daleč,ne pa da bi ta poba vodil RZS.DEBELJAK ČIM PREJ ODIDI DA BODO LAHKO PRIŠLI V SLOVENSKI ROKOMET LJUDJE KI MU ŽELIJO DOBRO.
cato@email.si
05. 12. 2007 14.52
Fantej v tej nasi drzavii je povsod politika v ozadju!!! potem pa bodi sportnik,heeh ;)kar se dogaja je velika,..........
SG77
05. 12. 2007 14.48
drhal!!!! to kaj je zavrl v nogometu je debeljak v rokometu !!!!!kr na bruhanje mi gre,dokler bo taka drhal vodila slovenski šport se nam ne piše dobro!!
cato@email.si
05. 12. 2007 14.48
tole kar se dogaja je sramota,g.Debeljak zakaj pa nebi vi poizkusili mesto selektorja ker ste ze tko pametni,newem kdo vam kot predsedniku RZS diktatira!!! najbols bi blo da rokometasi sploh nebi igrali al pa naj pokazejo kaskne porazne rezultate !!Mogoce potem dobijo novega selektorja;)))
reno
05. 12. 2007 14.43
sbp Miro Požun je bil pred Kasim Kamenico trener celja. Po mojem mnenju je on Srecko Katanec v rokometu.
SBP
05. 12. 2007 14.40
WTF je Miro Požun?
bad__bull@hotmail.com
05. 12. 2007 14.31
Pozdravljeni.Ne zdi se mi pošteno do gosp.Kamenice,da ste ga tako izigrali.Najlepše je priti na koncu,kot bo sedaj naredil gospod Požun.Nočem blatiti Požuna,vendar jaz tega nebi naredil.To je zame politična opredelitev predsednika RZS.Zanima me kdo mu je naročil to potezo.Če smo gledali še včeraj kaj je povedal eden od igralcev(da se ne strinja z morebitno menjavo)bi sedaj naj stopili na stran gospoda Kamenice in naj Požun sestavlja novo raprezentanco z drugimi igralci.Vprašanje je kako bodo lahko sodelovali če so se javno izrekli proti Požunu.
cato@email.si
05. 12. 2007 14.31
eee Debelljak pojma nimas!!!!Lohk te je sramm
Puppy
05. 12. 2007 14.22
Sram ga bilo in tega Debeljaka. . .
pumpar@volja.net
05. 12. 2007 14.00
Ta peder iz merkatorja...zakompleksan k je tak ko opica nima pojma o rokometu pa so ga kr vrgl.Kreten,gniu.grd.