Šport

Kameni na zadnji večerji

Trbovlje, 04. 12. 2007 18.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
10

Slovenski rokometaši so odigrali še drugi prijateljski dvoboj s Švicarji. Z njim se je od izbrane vrste najbrž poslovil selektor Kamenica.

David Špiler je vnovič dokazal, da se razvija v vrhunskega organizatorja igre.
David Špiler je vnovič dokazal, da se razvija v vrhunskega organizatorja igre. FOTO: Reuters

V trboveljski dvorani Polaj, kjer je dobrih tisoč gledalcev uživalo v predstavi pomlajene slovenske reprezentance, beseda ni tekla o spremenjeni zasedbi in igralcih, ki predstavljajo prihodnost slovenskega rokometa, pač pa je vse zanimalo ali Kasim Kamenica – Kameni ostaja zvest izbrani vrsti.

Po dveh zmagah proti Švicarjem bi to pričakovali, a kljub vsemu so to le pobožne želje številnih igralcev, ki jih je prav on povabil na preizkušnjo. Mladih in neuveljavljenih igralcev je bilo več kot tistih, ki so slovenski dres oblekli vsaj petdesetkrat. Kljub vsemu so to na rezultatu ni pretirano poznalo.

Slovenija – Švica 35:29

Aljoša Rezar je branil ves drugi polčas obračuna.
Aljoša Rezar je branil ves drugi polčas obračuna. FOTO: Slavko Kolar

Reprezentanti so zmago podarili prav selektorju, ki je na zadnji tekmi kot profesionalec dovzetno opravljal svoje delo do zadnjega sodnikovega žvižga. Prav vsi, ki so stopili na parket so igrali odgovorno, tehničnih napak je bilo le za vzorec, tako da se je razlika iz minute v minuto povečevala.

Posebej razpoloženi so bili krilni igralci, izvajanje številnih najstrožjih kazni je bilo skorajda brezhibno, razlika pa je v 45. minuti tako znašala velikih deset zadetkov (26:16). Obrambi 6-0 in 5-1 sta bili neugodni za nasprotnika, tako, da so se igralci iz dežele na sončni strani Alp ob koncu zasluženo veselili zmage. Tudi padec koncentracije ob visoki prednosti nekoč druge reprezentance na Stari celini, ni niti za trenutek ogrozil končne zmage.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ercholin@gmail.com
05. 12. 2007 14.04
TO JE SE EN DOKAZ ZA NACIONALISTICNO SLOVENIJI....IN ZA NOTRANJI LOBI....POZUN JE PODKUPLJIVA SMET!!
ercholin@gmail.com
05. 12. 2007 14.02
dam'c
05. 12. 2007 09.52
Žiga, kaj pa Perić, Stefanović, Škrbi.... so bili tudi igralci z juga in to zelo uspešni... Obnašanje Kamenice??? Vsak selektor ma svoj pristop, če pa ob tem uživa podporo še igralcev potem nevem v čem je problem. Žalostno je to, da politika, pa gospodarstvo vodijo vrhunski šport v Sloveniji namesto da bi to delo opravljala stroka. Uspehi so pa žal vidni tako v rokometu, kakor tudi v drugih moštvenih športih.
Žiga99
05. 12. 2007 07.56
petra.prost@ Vem da gledaš tekme Celja, pa mi povej, a ni Kameni odgovoren za takšen igralski kader v Celju kot ga imajo? Spet je privlekel pol igralcev z juga, ki pa ne igrajo na potrebnem nivoju (npr. Kos, Stojanovič,...). In Celjani nikoli niso bili uspešni, ko so imeli igralce z juga. Kaj pa obnašanje Kamenega? Pa ta ni normalen. V Sevnici je hotel "napizdit" Špilerja, pa je pol klopi prej nadru, preden je videl kje sedi Špiler. Si videla trenerja Švicarjev? Tudi južnjak, pa se vede čisto drugače. Ravno zaradi takšnih dogodkov, kot se dogajajo zdaj, je prav, da reprezentančni trener ni tudi trener katerega kluba v domačem prvenstvu. Kaj če bi se npr. Kameni skregal s Škofom in Rezarjem v klubu? Kdo bi potem branil za reprezentanco? Tudi na RZS bi morala priti ena "Fata", da bi malo počistila tam zgoraj, ker se mi zdi, da se eni že predolgo "pasejo" tam.
petra.prost@siol.net
04. 12. 2007 20.17
Durgače pa bo slovenska politika in gospodarstveniki, ki se kao spoznajo na šport, le tega uničili. Ta zamenjava, ki se bo zgodila v naslednjih dneh (odideta tako trener kot pomočnik), je čisto nepotrebna. Kamenica je imel dobre rezultate, igralci so mu zaupali in to je to. Ko bi vsaj povedali tehten razlog zakaj ga bodo zamenjali! Naj se vsak ukvarja s tistim, s čemer se zna, v ostalo (v tem primeru rokomet), pa naj se ne vtika. Upam, da se bodo fantje kljub vsemu dobro odrezali na Norveškem!
xxl.2005@gmail.com
04. 12. 2007 20.15
PODEN???!?! BEDA!!!! Najboljši ste, ko se napada janšata. Ukvarjajte se s tem še naprej. Se vidi da se Kučan in Pahor ne spoznata na rokomet.
prodaja20@yahoo.com
04. 12. 2007 19.47
Mene je pa to zmotilo, k ni nihče nič govoril da bo resnično odstavljen al pa kej, ampak se je vse začelo z "ali ali ali sliši se, baje" v resnici ni bilo pa nič in mediji so iz tega tak rompompom naredili da so zgleda hočeš ali nočeš mogoče eni celo prisilno mogli razmišljat o tem da bi ga mogli zamenjat, čeprov o tem ni znotraj zveze nihče nič slišal. Ja tko je. En je sprožil lažno govorico, mediji so to razpotegnili po dolgem in po čez zdej pa mamo tkole kot mamo. Kakšen je sploh razlog da bi ga odstavili. Dve zmagi v dveh dneh, kaj mu sploh lahko očitajo za zamenjavjo?
mojcico
04. 12. 2007 19.31
Kakšen drek naredi politika iz vsega. Politika in tajkuni so smrt tudi za slovenski šport, torej rokomet, torej Kamenico in še mnoge. Baš jih briga šport - važno da so denarnice polne, ampak ne športne. Goveda, ne pa sposobneži!
inexslo@hotmail.com
04. 12. 2007 19.25
sam faak ne vem a ste vi resno nesposobni al kaj??? da tudi enega članka ne znate napisati brez kakšne napake? v trbovljah imajo dvorano polaj, POLAJ!!!! ne pa podn, pa ne vem kaj, se vidi, da nimate pojma o ničemer drugem, kot o vaši preljubi močvirski ljubljani
mpusser@email.si
04. 12. 2007 18.55
Nevem kaj vi pišete, nič še ni dorečenega , vbistvu bi jst raje videl da se ga pusti še to evropsko prvenstvo, da se potem pokaže kaj so naredili in ga potem odstavijo, če si je seveda to zaslužil. Prihod Požuna, bi utegnil narediti veliko škode, saj bi z njegovim prihodom najvrjetneje nekaj igralcev odpovedalo nastop (zorman.. ) .