Šport

Kaka nogometaš leta

Madrid, 05. 10. 2007 14.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Kaka je osvojil naslov najboljšega nogometaša po izboru združenja profesionalnih nogometašev FIFPro.

V prvih dneh oktobra že tradicionalno poteka izbor za najboljšega nogometaša na svetu v letošnjem letu po izboru svetovnega združenja profesionalnih nogometašev FIFPro.

Igralec Milana Kaka je najboljši po izboru profesionalnih nogometašev FIFPro.
Igralec Milana Kaka je najboljši po izboru profesionalnih nogometašev FIFPro. FOTO: Reuters

Letošnjo lovoriko je osvojil nogometni virtuoz Ricardo Izecson dos Santos Leite ali bolj enostavno Kaka, saj je to ime, pod katerim ga pozna cel svet. Brazilec je bil eden ključnih mož pri pohodu Milana na vrh Evrope, saj je maja s tem italijanskim moštvom osvojil naslov evropskega klubskega prvaka. Milan je v Atenah v finalu Lige prvakov premagal Liverpool z 2:1.

Igralec s številko 22 v vrstah črno-belih je v izboru, kjer je glasovalo več kot 45.000 profesionalnih igralcev po celem svetu, osvojil prvo mesto. Petindvajsetletni igralec je v Ligi prvakov zabil kar deset golov, kar tri v polfinalu proti Manchester Unitedu.

Milan je v lanski sezoni končal na visokem četrtem mestu v italijanski Serie A, čeprav so imeli rdeče-črni še pred začetkom sezone zaradi kazni kar osem točk manj od tekmecev zaradi vpletenosti v veliko italijansko nogometno afero. Kaka je naslov nasledil od rojaka v vrstah Barcelone Ronaldinha, ki je naslov najboljšega osvojil dvakrat zapored.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.