Šport

Jesenice premočne za Innsbruck

Ljubljana, 25. 11. 2007 18.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Acroni Jesenic so brez večjih težav slavili v Innsbrucku (4:1). Markus Mathiasson je dosegel dva gola.

Conny Strömberg je dosegel zadnji zadetek za zmago jesenic v Innsbrucku.
Conny Strömberg je dosegel zadnji zadetek za zmago jesenic v Innsbrucku. FOTO: Damjan Žibert

Jeseničani se iz gostovanja v Innsbrucku vračajo s polnim izkupičkom. Dva zadetka Markusa Matthiassona ter zadetek Aleša Kranjca in Connya Strömberga so bili zadosti za novo veliko zmago ekipe z Gorenjske. Odločilna pa je bila že prva tretjina obračuna, ko so Gorenjci z dopadljivo igro kar trikrat zatresli mrežo Mikka Strömberga. Za razliko od prve tretjine pa je bila zgodba popolnoma drugačna drugih 20 minut tekme. Gledalci so namreč pričakovali, da bodo domačini vrnili udarec razpoloženim gostom, a do tega ni prišlo. Tekmeca sta se namreč razšla brez zadetkov.

V tretjo tretjino pa so domačini krenili na vso moč, ki pa je bila pošteno jalova. Po priložnostih se je namreč prebudil Šved Conny Strömberg in popolnoma ugasnil vse upe gostiteljev. Hokejisti Innsbrucka so edini zadetek dosegli v peti minuti sklepne tretjine, ko je povratnika na vrata železarjev Roberta Kristana – Lixa ukanil Marko Mäkinen.

Innsbruck – Acroni Jesenice 1:4 (0:3, 0:0, 1:1)
Mäkinen (45.); Kranjc (8.), Matthiasson (9., 11.), Strömberg (43.)

Ljubljanski hokejisti so klonili na gostovanju v Gradcu.
Ljubljanski hokejisti so klonili na gostovanju v Gradcu. FOTO: Damjan Žibert


Olimpija izgubila

Ljubljanski hokejisti tudi pod vodstvom Mikea Posme nikakor ne morejo iz rezultatske krize. Pred dnevi jih je na domačem ledu najprej ugnal Linz, danes pa je bil od zeleno-belih s pod Rožnika boljši še Graz. Natančen je bil predvse Anthony Iob, ki je v mrežo Alexa Westlunda poslal kar tri ploščke, dvakrat pa je bil natančen še Robert Guillet. Ljubljančane je sicer v vodstvo z 1:0 popeljal Ryan Jardine, a je bilo to tudi edino vodstvo ZM Olimpije na tekmi. Kasneje sta po zadetek za drugega slovenskega predstavnika med avstrijsko elito prispevala še Brendan Yarema in Egon Murič.

Graz 99ers – ZM Olimpija 5:3 (1:1, 3:1, 1:1)
Iob (13., 33., 55.), Guillet (21., 31.) ; Jardine (9.), Yarema (27.), Murič (49.)

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

risbo100@gmail.com
26. 11. 2007 15.51
gsg-9 res si zvest da si jih tko hitro zapustil poglej košarkaše kolko časa so bili v krizi pa so navijači še zmeraj zraven ne bit neumen sploh pa ebel liga ni tako lahka kot domače prvenstvo in tudi ne moremo pričakovati da bomo najboljši res je da bi lahko bili dosti boljši ampak tako hitro jih pa ne moreš zapustiti....
GSG-9
25. 11. 2007 20.12
Jaz sem obupal nad olimpijo, sori fantje sam tko pač ne gre več. Še najbolj zvestim navijačom nam enkrat postane jasno da nima več smisla. Čestike HKJ za zmago. Lp
DarthRevan
25. 11. 2007 19.38
če kar ostane tako da jeseničani zmagajo, innsbruck linz in dunaj pa izgubijo....to je najbolje.