Šport

Jesenice klonile, Olimpija zmagala

Ljubljana, 30. 12. 2007 18.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V 35. krogu lige EBEL so Acroni Jesenice klonile proti VSV Beljaku. ZM Olimpija pa je zmagala proti Albi na gostovanju.

Jesenice so v Podmežakli klonile proti Beljaku.
Jesenice so v Podmežakli klonile proti Beljaku. FOTO: Damjan Žibert

V Podmežakli so železarji vzpodbudno začeli tekmo. Povedli so že v tretji minuti z zadetkom Tomija Hafnerja. V deveti minuti pa so po podaji Connya Strömbergerja in z zadetkom Markusa Matthiassona povedli na 2:0. Potem pa so se prebudili tudi gostje iz Beljaka in najprej z zadetkom Raffla Thomasa v enajsti minuti zmanšali zaostanek na 2:1. V 17. minuti pa je 2:2 izenačil Daniel Gauthier.

V drugi tretjini so bili v premoči gostje iz Beljaka. Najprej je v 35. minuti za 3:2 povedel Markus Peintner. Dve minute kasneje pa je na 4:2 povišal Martin Oraze.

V zadnji tretjini so Jeseničani uspeli znižati zaostanek. Z igralcem manj je v 43. minuti pod podaji Sabahudina Kovačeviča zadel Markus Matthiasson in rezultat znižal na 4:3.

V 60. minuti pa je na končnih 5:3 povišal Dany Bousquet.

Olimpija je proti Albi suvereno zmagala.
Olimpija je proti Albi suvereno zmagala. FOTO: Damjan Žibert

Ljubljančani so na krilih zadnjih zmag - v slovenskem derbiju so premagali Jeseničane, doma pa v zadnji tekmi leta 2007 Celovčane - v Szekesfehervar pripotovali le z enim ciljem: maščevanjem za poraz na zadnji medsebojni tekmi v Tivoliju, obenem pa so želeli nadaljevati niz zmag in obdržati osmo mesto, ki so ga po porazu tekmecev iz Gradca zavzeli po 34. krogu. Ljubljančani so na Madžarsko odpotovali že dan pred tekmo, prvič pa se je novim soigralcem na ledu pridružil tudi njihova zadnja okrepitev, 41-letni veteran z bogatimi izkušnjami iz lige NHL Todd Elik.

Olimpija je na gostovanju pri madžarski Albi že v tretji minuti pokazala kdo je gospodar na parketu in z zadetkom Jaka Avgustinčiča povedla z 1:0. V 17. minuti pa je na 2:0 po podaji Dejana Kontreca povišal Nik Zupančič.

Olimpija je tudi v drugi tretjini nadaljevala s suvereno igro. Na 3:0 je v 24. minuti tekme po podaji Egona Muriča povišal Raffaele Intranuovo.

Zmaji tudi v zadnji tretjini niso popuščali. Na visokih 4:0 je 41. minuti povišal Brendan Yarema. Do svojega prvega zadetka pa so domači prišli šele v 43. minuti tekme. Za Albo je zadel Csaba Kovacs.

V 52. minuti je Raffaele Intranuovo s svojim drugim zadetkom na tekmi povišal na 5:1. Še v isti minuti pa je po podaji Todda Elika na 6:1 zvišal Brenden Yarema. Prav Yarema pa je zadel tudi minuto kasneje in z svojim tretjim zadetkom na tekmi povišal že na neverjetnih 7:1.

V 54. minuti tekme so se spet prebudili domači hokejisti in najprej z zadetkom Kurta Macsweyna znižali na 7:2. Potem pa je še drugič na tekmi zadel Kovacs in znižal na 7:3.



KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

DarthRevan
31. 12. 2007 14.10
Graz je za Jeseničane vedno ugoden nasprotnik in se bomo morali zelo protrudit da bomo proti njim izgubili...pa še zanič golmana imajo. Kar se odločilnega hokeja tiče pa, ja, za nas se začne marca...za vas že prej. In PONAVLJAM, v ligi EBEL sodijo tudi slovenski in madžarski sodniki. Tekmo Jesenice-Salzburg, ki so jo Jeseničani oktobra dobili 5-0 je sodil Madžar. In je sodil slabše kot katerikoli Avstrijec.
politik70
31. 12. 2007 12.39
☼Srečno in uspešno 2008☼ želi Politik70 vsem levim ,desnim -rdečim in belim pa tudi neopredeljenim! Pa tudi če sem se komu zameril jaz nisem nobenemu! Srečno 2008 in da bi še dolgo pisali pod istimi nicki ! Pozdrav Politik70
rsp.123@email.si
31. 12. 2007 12.35
DarthRevan, kaj pa tak scenarij? Vi zgubite z Gradcem, Salzburg nabije Linz, pol so pa Jesenice sam še četrte? Lepo te prosim, ne letati previsoko, odločilen hokej se začne šele marca....
Dejc Staffbull
31. 12. 2007 08.06
Ja ku**a zakaj sodjo sam Avstrijski sodniki,pa zavedite se,da igramo v Avstrijski ligi,in ne Slovenski ali Madžarski,kak ste tunteki!F O R Z A OLIMPIJA
DarthRevan
31. 12. 2007 03.18
Maj21, saj tudi Slovenci in Madžari sodijo. Ampak verjemi da je še vedno bolje da tekmo med avstrijskim in slovenskim klubom sodi avtrijski kot pa madžarski sodnik, ti povem iz prve roke. Sicer bi bil pa jaz za to da bi uporabili čisto tuje sodnike, vsaj za play-off...ne avstrijske, ne slovenske, ne madžarske, ampak čisto nepristranske. @Paparoach, še vedno boste imeli zeleni jebo v repasažu, ravno zaradi jodlarskih sodnikov. Ampak upam da tudi vi pokažete tem Avstrijcem kako se hokej igra...Jeseničani so jim že :) 240 minut brez prejetega gola, to je bil lep rekord ;)
paparoach@volja.net
31. 12. 2007 00.46
Go Olimpija gooooo, le tako naprej, ti tujci popolnoma razturavajo, dobro izbira tale trener zmajčkov ;)
Patrik_k
30. 12. 2007 22.41
lejte... ne razumem zakaj so samo avstrijski sodniki? saj tekmujemo tudi slovenci in alba volan<-- madžari!! pol nej dajo še slo. pa madž. sodnike sodit!?!?! Lp
DarthRevan
30. 12. 2007 20.22
Jeseničani izgubili 5-3, Olimpija zmagala 7-3, KAC je pa tudi zbrisal Dunaj 7-3 :D Tako da bo prvi po rednem delu Linz, ki je danes zmagal, za drugo mesto bo šlo pa med Jesenicami in Dunajem.