Šport

Jesenice izgubile po kazenskih strelih

Ljubljana, 11. 01. 2008 19.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V drugem delu avstrijski hokejski ligi EBEL, so Jesničani klonili proti Linzu, Olimpija pa je v Tivoliju premagala Gradec.

Olimpija je v Tivoliju gladko odpravila Gradec.
Olimpija je v Tivoliju gladko odpravila Gradec. FOTO: Damjan Žibert

Zmaji so drugi del rednega dela začeli z bonus točko. Za nameček pa so imeli tudi bučno podporo, saj je bil vstop na zahodno tribuno prost.

Hokejisti ZM Olimpije, so v Tivoliju moči merili z Gradcem. Prvi gol so gledalci na tribunah lahko videli v sedmi minuti, ko je po asistenci Grega Kuznika in Yarema Brendana močan gol zadel Kevin Mitchell. Na 2:0 je v 37. minuti povišal asistent prvega zadetka, Brendan. V 45. minuti je Jaka Avgustinčič povišal na 3:0. Gostje se niso predali in so le dve minuti kasneje po podaji Ivo Jana, z zadetkom Grega Daya znižali na končnih 3:1.

Jesenice so v Linzu klonile po podaljšku.
Jesenice so v Linzu klonile po podaljšku. FOTO: Damjan Žibert

Acroni Jesenice, ki so v Linzu igrale proti ECH Liwestu so prvo tretjino končali izenačeni. Najprej so po podaji Aleša Kranjca v šesti minuti z golom Dereka Bekara povedli Jeseničani. Le dve minute kasneje pa so na 1:1 izenačili domači. Vratarja železarjev, Roberta Kristana, je premagal Cameron Severson.

V sedmi minuti se je nesrečno poškodoval Markus Matthiasson, ki je ledeno ploskev zapustil v zdravniškem spremstvu. Po prvih informacijah pa naj bi imel Šved strgano križno vez v kolenu.

V 37. minuti je domače do vodstva s 2:1 popeljal Gregor Baumgartner. Železarji niso popuščali in v 46. minuti izenačili z golom Andreja Hebarja. Le dve minuti sta bili potrebni, da je Linz znova prišel do prednosti in na 3:2 povišal z zadetkom Viktorsa Ignatjevsa. Vendar pa so se železarji hitro zbrali in v 53. minuti je po podaji Manfrede na 3:3 izenačil Conny Stömberg.

Sledil je podaljšek v katerem pa so imeli več sreče domači, ki so z golom Roberta Shearerja zmagali s 4:3. Kljub porazu so Jeseničani domov odnesli točko.





KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hot-shot69
11. 01. 2008 22.29
Učinkovitost nas že fino drka, kaj ti pomaga lepa igra, če pak noče v mrežo...upam da se jim kmal spet odpre...
DarthRevan
11. 01. 2008 21.46
Ajajaj...no, pika je, ampak...sem zadovoljen, nisem pa vesel. Glede na prikazano igro, smo si zaslužili zmago, samo kaj, če Conny ne da gola pri penalih...pa ne vem zakaj še vedno Healeyja daje penale streljat...
DarthRevan
11. 01. 2008 21.31
Haha, Alba je sesula Innsbruck :)
DarthRevan
11. 01. 2008 21.29
3-3. Dobro, piko mamo, zdaj pa še po drugo! Olimpija zbrisala Graz.
DarthRevan
11. 01. 2008 21.20
No, Olimpija, pokažte tem jodlarjem kako se hokej igra! Mi bomo pa tudi probali nadaljevat zmage proti Linzu...