Šport

Jesenice boljše od Graza

Gradec, 06. 03. 2007 22.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Acroni Jesenic so v 53. krogu avstrijske lige Ebel v gosteh premagali Graz 99ers z 2:1.

Jeseničani so dvakrat zadeli v polno.
Jeseničani so dvakrat zadeli v polno. FOTO: POP TV

Jeseniški hokejisti so kljub spodrsljaju pred dvema dnevoma v Celovcu spet v igri za končnico. Tesna zmaga pri že odpisanem, a doma vselej nevarnem Gradcu ter na drugi strani nova presenetljiva zmaga Celovčanov, tokrat s 6:3 na Dunaju pri neposrednih tekmecih slovenske ekipe, sta Jeseničane tri kroge pred koncem rednega dela spet potisnili na četrto mesto.

Štajerci se s slovesom od končnice že zdavnaj sprijaznili, v teh dneh pa največ pozornosti posvečajo sestavi moštva za prihodnjo sezono; med okrepitvami je tudi Slovenec Ivo Jan.

Jeseničane je trenutno stanje v graškem moštvu zanimalo bolj malo, kajti njihova naloga je bila zahtevna, zmaga pa nujna. V dvorani Liebenau so doslej zmagali le enkrat po izvajanju kazenskih strelov. Tokrat je predvsem v prvi tretjini domači vratar Bartholomaeus ubranil kar 16 strelov, na žalost čete Matjaža Kopitarja pa so domači celo povedli. Izvedli so značilen protinapad, ki ga je Lange uspešno kronal z zadetkom.

Zahvaljujoč prvemu napadu so se Jeseničani vrnili zelo hitro in po vsega dobri minuti uspeli izenačiti. V drugem delu je bila slika na ledeni ploskvi na las podobna igri v prvi tretjini, s številnimi poskusi Železarjev, ki so zadeli po sreči, saj se je plošček po strelu Davida Rodmana iz mrtvega kota graškemu vratarju skotalil prek golove črte. Vodstvo rdečih je bilo zasluženo, toda pravega miru pred zadnjimi dvajsetimi minutami še ni bilo.

Zadetkov nato ni bilo več, čeprav so imeli Jeseničani spet tri izjemne priložnosti, ki pa jih niso spremenili v še višje vodstvo. A ob ugodnem razpletu na Dunaju je zadostovala tudi minimalna zmaga, za še lepšo popotnico pa je poskrbel naslednji nasprotnik Železarjev Linz, ki je premagal tretjega tekmeca za končnico Innsbruck (s 5:2) in mu s tem že skorajda zaprl vrata v boju za prva štiri mesta v ligi.

Dvorana Liebenau, gledalcev 1000, sodniki: Laengle, Hollenstein, Siegl (vsi Avstrija).
Strelci: 1:0 Lange (Iberer, Kraxner, 14.), 1:1 Robar (D. Rodman, M. Rodman, 16.), 1:2 D. Rodman (M. Rodman, Fox, 31.).
Kazenske minute: Graz 99ers 13 + 20 (Iberer), Acroni Jesenice 13 + 20 (Goličič).

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

civitasstain@gmail.com
07. 03. 2007 08.40
Zakaj ne pišete v vaših poročilih enotno ime mest, ampak jiih pišete pač poljubno, kako se vam pač zljubi???
kgb@akcija.net
06. 03. 2007 22.44
bravo, pa še dunaj je zgubu:)