Šport

Jeseničani spet navdušili

Jesenice, 31. 10. 2006 22.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V 15. krogu hokejske lige Ebel so jeseniški hokejisti z zmago nad Celovcem znova navdušili svoje navijače.

Jeseničani s svojo igro znova navdošujejo
Jeseničani s svojo igro znova navdošujejo FOTO: POP TV

Hokejisti Acroni Jesenic so v tekmi 15. kroga avstrijske hokejske lige Ebel s 6:3 (3:1, 2:1, 1:1) premagali celovški KAC.

Hokejisti Acroni Jesenic so znova navdušili svoje privržence in še v tretji letošnji tekmi premagali svoje večne tekmece iz Celovca. Glede na fizično pripravljenost, ki je pri Železarjih na visoki ravni, in na pristop, ki ga četa Matjaža Kopitarja kaže v zadnjih tekmah, so zmage postale že kar nekakšna stalnica.

Hokejista Acroni Jesenic Gregor Polončič in Tomaž Razingar
Hokejista Acroni Jesenic Gregor Polončič in Tomaž Razingar FOTO: POP TV

Začetek je bil za domače odličen, v prvih minutah so nanizali nekaj lepih priložnosti, za prvo veselje tritisočglave množice pa je poskrbel Mitja Robar po odlični podaji kanadsko-ameriške naveze Aaron Fox-Jean Philippe Pare. Po takšnem začetku je bilo jasno, da bodo domači težko prepustili točke gostom, ki so v sedmi minuti sicer uspeli izenačiti, a so v nadaljevanju rdeči kraljevali na ledeni ploskvi in svoje ljubljence do konca prvega dela še dvakrat razveselili; v polno sta zadela najprej Pare, nato pa še Peter Rožič.

V drugem delu je bilo na ledeni ploskvi le eno moštvo. Jeseničani so igrali odlično, streljali so iz vseh mogočih položajev, vendar je bil vratar gostov Verner zelo razpoložen. Kljub temu, da je zadetek domačih ves čas visel v zraku, pa se je Jeseničanom ob dveh igralcih več na ledu pripetila napaka, ki jo je izkoristil Hinz in gostom vlil še nekaj upanja. To je umrlo že po dobri minuti, kajti Gregor Polončič je ponovno poskrbel za + 2.

Za nameček je moral strelec celovškega gola kmalu predčasno pod prho. Ko je spretni Fox zadel še petič za Železarje 25 sekund pred koncem drugega dela, je bila usoda gostov zapečatena. V zadnjem delu jih domači niso pustili blizu, čeprav so še enkrat zadeli, vendar je jeseniška ladja mirno plula do zadnjega piska sirene. Še pred tem pa je Pare zadel drugič in novo slavje v Podmežakli se je pričelo.

Dvorana Podmežakla, gledalcev 3000, sodniki: Schiffauer, Erd, Huetter (vsi Avstrija).
Strelci: 1:0 Robar (Fox, Pare, 5.), 1:1 Ratz (Ban, Ofner, 7.), 2:1 Pare (Polončič, Rebolj, 12.), 3:1 Rožič (Žagar, Hafner, 17.), 3:2 Hinz (Rebek, 33.), 4:2 Polončič (Vidmar, Razingar, 35.), 5:2 Fox (D. Rodman, Goličič, 40.), 5:3 Ibounig (Foster, Aitken, 44.), 6:3 Pare (Razingar, 59.).
Kazenske minute: Acroni Jesenice 12, KAC Celovec 16 + 20 (Hinz).

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

uros@najsplet.com
01. 11. 2006 12.14
Fantasticna igra jesenic!!! Sm si tekmo ogledal v živo po športklubu