Šport

Jeseničani spet klonili

Jesenice, 10. 12. 2006 21.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Jeseničani so zapravili kar nekaj priložnosti za zadetek in že drugič v dveh dneh izgubili proti Linzu.

Jeseničani so morali še drugič v dveh dneh priznati premoč Linzu
Jeseničani so morali še drugič v dveh dneh priznati premoč Linzu FOTO: POP TV

Ista tekmeca sta se srečala že drugič v dveh dneh; gostje, ki so bili že v petek boljši po streljanju kazenskih strelov, so iz dvorane Podmežakla spet odnesli obe točki. Potem ko so po polovici prvenstva (28. krogu) v ligi moštvom razpolovili dosežene točke, pa je ekipa iz Linza zdaj tudi prehitela Jeseničane in jih potisnila na šesto mesto.

Tokrat na tribunah jeseniške dvorane ni bilo toliko gostujočih navijačev kot pred dvema dnevoma, vendar je bilo pol stotnije v črne drese odetih ljubiteljev hokeja iz Linza dobro razpoloženih: gostje so že prvo številčno prednost kronali z zadetkom, na veselje domačega tabora in navijačev pa je Kranjčeva bomba ob igri pet na tri napovedala mirnejše nadaljevanje.

Toda domači so v prvem delu zapravili številne priložnosti za boljšo popotnico v nadaljevanju, odlična pa je bila tudi obramba gostov.

Tudi po trikrat na teden so tribune dvorane Podmežakla polne, kar je svojevrsten dosežek
Tudi po trikrat na teden so tribune dvorane Podmežakla polne, kar je svojevrsten dosežek FOTO: POP TV

Drugi del bodo Železarji hitro pozabili. V uvodu so zapravili nekaj priložnosti, izkoristili niso niti dveh igralcev več na ledeni ploskvi, v drugi polovici srednje tretjine pa je nastopilo deset kritičnih minut. To so gostje spretno izkoristili in po zadetku Anttija Virtanena v 29. ter dveh Roberta Shearerja v dveh minutah pred koncem tretjine so tekmeci ušli na oprijemljivih +3 pred zadnjimi 20 minutami.

V zadnji tretjini so domači vse moči preusmerili v napad, veliko streljali (razmerje strelov je bilo kar 16:2), zgrešili tudi nemogoče, zadeli pa so šele, ko je bilo že prepozno. V 55. minuti je Jean Philippe Pare znižal na 2:4, toda preobrata kot v petek tokrat ni bilo in Linz je zanesljivo zmagal.

Acroni Jesenice - Black Wings Linz 2:4 (1:1, 0:3, 1:0)

Dvorana Podmežakla, gledalcev 2200, sodniki: Schimm, Huetter, Six (vsi Avstrija).
Strelci: 0:1 Baumgartner (Hohenberger, 6.), 1:1 Kranjc (Fox, M. Rodman,8.), 1:2 Virtanen (Perthaler, Shearer, 29.), 1:3 Shearer (Gruber, Rac,37.), 1:4 Shearer (Virtanen, Rac, 39.), 2:4 Pare (Pretnar, 55.).
Kazenske minute: Acroni Jesenice 8, Black Wings Linz 16.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.