Šport

Jeseničani premagali Salzburg

Jesenice, 20. 02. 2007 21.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Acroni Jesenic so v tekmi 47. kroga avstrijske lige Ebel premagali Red Bull Salzburg s 6:3.

Ljubitelji hokeja so v jeseniškem hramu vnovič prišli na svoj račun, saj so videli pravo poslastico in zmago proti vodilnemu moštvu lige Salzburgu. Že začetek tekme je naznanil, da bo to večer domačega moštva. Jeseniški trener Matjaž Kopitar je v ogenj vnovičo poslal vse štiri napade, agresiven začetek pa je bil poplačan že po minuti in 27 sekundah igre. Ob izključenem Philippu Pinterju je Jean Philippe Pare odlično prodrl pred vrata gostov in podal na drugo stran, kjer je kapetan Dejan Varl plošček le še potisnil preko golove črte. Po zadetku so Železarji nadaljevali še bolj silovito, a bili neuspešni tudi ob dveh igralcih več, poleg številnih priložnosti pa je Kranjčev strel zaustavila vratnica. Gostom so na polovici prvega dela le nekako uspelo vzpostaviti ravnotežje in za izenačenje zadeli ob igralcu več. Tomaž Razingar je imel v 19. minuti ob igralcu manj imenitno priložnost, a je bil uspešnejši Magnus Eriksson.

Na začetku druge tretjine je ob izključitvi Varla z dobrimi obrambami Jeseničane dvignil Gaber Glavič, potem pa se je začel jeseniški "show". Najprej je Pare ukradel plošček tekmecem in zadel za vnovično vodstvo, v 32. minuti pa je medvedjo uslugo svojemu moštvu naredil Andre Lakos, ki si je prislužil sedem minut sedenja na klopi za kaznovane in kazen igre, to pa so rdeči izkoristili na najboljši možen način. Trije zadetki, vsi ob številčni prednosti, v mreži gostov v razmaku dobrih štirih minut so bili znanilec velike zmage proti moštvu s krili iz Salzburga. Gostje so bili v zadnjem delu za odtenek nevarnejši in so že po slabih dveh minutah izkoristili napako domačih v obrambi, a ko je Marcel Rodman po dveh minutah zadel z igralcem manj, je bil zmagovalec odločen. Zadetek gostov na polovici zadnjega dela je bil le še omilitev poraza.

Tretja zaporedna zmaga Železarjev po reprezentančnem premoru je imenitna popotnica za petkov obračun na Dunaju, že v sredo pa čaka Jeseničane v popolni postavi veliki derbi državnega prvenstva z Olimpijo.

* Dvorana Podmežakla, gledalcev 3200, sodniki: Altersberger, Kaspar, Wohlmuth (vsi Avstrija).
* Strelci: 1:0 Varl (Pare, 2.), 1:1 Banham (Ulrich, Lakos, 12.), 2:1 Pare (24.), 3:1 Kranjc (Fox, Razingar, 32.), 4:1 D. Rodman (M. Rodman, 34.), 5:1 M. Rodman (D. Rodman, Fox, 36.), 5:2 Marco Pewal (Harand, 42.), 6:2 M. Rodman (Fox, 44.), 6:3 Lind (Pinter, Hendrickson, 51.).
* Kazenske minute: Acroni Jesenice 20 + 10, Red Bull Salzburg 27 + 10 + 20 (Lakos).

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kgb@akcija.net
21. 02. 2007 21.06
žal rezultat ni bil tak kot bi moral bit-se je pa videlo kdo je gospodar na ledu
specialist@zalau.ro
21. 02. 2007 07.58
Danes je na sporedu še ena super tekma - Jesenice (z EBEL ekipo) proti Olimpiji za DP, zato pridite vsi v Podmežakljo ob 18.00. Kar se rezultata tiče, bi bilo za Olimpijo bolje, da sploh ne pride na Gorenjsko in se tekma registrira z 5:0 za Jesenice, če jo bo odigrala bo rezultat slabši :)))))))))))))))
Vegos
20. 02. 2007 21.56
BRAVO, FANTJE! Le tako naprej, pa vam play-off ne uide; ne glede na to kakšni čudni rezultati bodo na drugih tekmah!