Šport

Jeseničani marširajo naprej

Ljubljana, 02. 11. 2007 21.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
STA, T.Š.
Komentarji
4

Jeseničani so zmagali že devetič zapored. Ljubljančani so razočarali navijače v Tivoliju.

Jeseničani kar nadaljujejo s serijo odličnih iger in tokrat je v Podmežakli orožje položil tudi Gradec. Za železarje je to že deveta zaporedna zmaga in so še vedno zanesljivo na drugem mestu lige EBEL.

Jeseničani so trenutno hit lige EBEL.
Jeseničani so trenutno hit lige EBEL. FOTO: POP TV

Kljub odsotnosti četverice igralcev (Varl, Dervarič, Robar in Polončič) so železarji na krilih številnih navijačev prikazali novo lepo predstavo in v svoji hokejski trdnjavi na kolena spravili še Štajerce. Kot je bilo pričakovati, so se gostje osredotočili na obrambno postavitev, jeseniški trener Kim Collins pa je moral vnovič nekoliko premešati napadalne trojke, kajti v moštvo se je vrnil Derek Bekar, ki je že v prvi tretjini ob igralcu manj na ledeni ploskvi osmešil gostujoče igralce, imenitno podal do Markusa Matthiassona, ki je dosegel že svoj deseti zadetek v ligi. Graz je prežal na protinapade, v 11. minuti je jeseniški obrambi ušel Greg Day, toda razpoloženi Robert Kristan je bil uspešnejši.

V drugem delu se je igralo po jeseniških notah, za vodstvo z 2:0 pa je poskrbel Aleš Remar, ki je sprejel odlično podajo Mihe Rebolja izza vrat. Domači vnovič niso bili uspešni v igri z igralcem več, v drugem delu so imeli kar petkrat prednost na ledu. Rdeči stroj pa ni popuščal niti v zadnjem delu, za eksplozijo na tribunah pa je še enkrat poskrbel izvrstni Matthiasson, ki se počasi, a vztrajno pomika na lestvici najboljših strelcev povsem na vrh.

----------------------------------------------------------------------------------------
Acroni Jesenice - Graz 99ers 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Dvorana Podmežakla
, gledalcev 3000, sodniki: Haas, Kaspar, Widmann (vsi Avstrija).
Strelci: 1:0 Matthiasson (Bekar, Rebolj, 17.), 2:0 Remar (Rebolj, Terlikar, 27.), 3:0 Matthiasson (Vidmar, Goličič, 45.).
Kazenske minute: Acroni Jesenice 6, Graz 99ers 16 + 10.

---------------------------------------------------------------------------------------
Olimpija zapravila prednost 4:0

Hokejisti Olimpije še vedno igrajo po sistemu toplo-hladno, tokrat so krepko razočarali domače navijače. Po silovitem začetku so vodili že s 4:0, na koncu pa so izgubili s 6:5.

Prva tretjina se je za Ljubljančane končala sanjsko, saj so po 19. minutah vodili z neverjetnih 4:0. Malce je pri visokem vodstvu pomagal tudi v začetku nerazpoloženi vratar gostov Mikko Strömberg. Trener Ildar Rahmatulin se je odločil za igro s štirimi napadi, kar se je izkazalo za dobro potezo. Zmaji so v minuti in petih sekundah dosegli kar tri zadetke, na ledu pa so bili na vsaki strani zaradi kazni le po štirje hokejisti. Najprej je zadel Brendan Yarema, gol je dodal Ryan Jardin, sledila pa sta še zadetka Tomaža Vnuka in Kennyja Corupa. Videti je bilo, da za Innsbruck ni več poti nazaj, nato pa so gostje izkoristili petminutno izključitev branilca Andreja Tavžlja in dosegli dva gola.

Po izidu 4:2 na začetku druge tretjine je Olimpija zaigrala katastrofalno in puščala gostom veliko prostora za napade, sami pa so se zapletali pri podajah in delali številne napake. Gostje so začutili priložnost in so z dvema zaporednima zadetkoma v slabih dveh minutah izid izenačili. Medlo igro Ljubljančanov je nato v 45. minuti za prvo vodstvo gostov kaznoval še Craig Darby, delni izid 6:0(!) za Innsbruck pa je postavil branilec Gerhard Unterluggauer z igralcem več. 58 sekund pred koncem je Ralph Intranuovo po dobri podaji Vnuka zatresel mrežo, toda za izenačenje je bilo prepozno, četudi so domači poskusili brez vratarja in s šestimi igralci v polju. Olimpija ima trenutno po osem zmag in porazov in je na šestem mestu lestvice.

-------------------------------------------------------------------------------------
Zavarovalnica Maribor Olimpija - Innsbruck 5:6 (4:1, 0:3, 1:2)
Dvorana Tivoli, gledalcev 1300, sodniki: Schimm, Neuwirth, Riener (vsi Avstrija).
Stelci: 1:0 Yarema (Slak, 7.), 2:0 Jardine (8.), 3:0 Vnuk (Pavlin, 8.), 4:0 Corupe (Mitchell, 19.), 4:1 Maekinen (Helfer, Darby, 20.), 4:2 Ofner (Hohenberger, Klimbacher, 21.), 4:3 Pare (Dagenais, Schwizter, 34.), 4:4 Maekinen (Unterluggauer, 36.), 5:4 Darby (45.), 6:4 Unterluggauer (Pare, 58.), 5:6 Intranuovo (Vnuk, 60.).
Kazenske minute: ZM Olimpija 19 + disc. kazen igre (Tavželj), Innsbruck 12 + 10 (Linder).

-----------------------------------------------------------------------------------

Ostali izidi:
Alba Volan Szekesfehervar - VSV Beljak 3:2 (1:0, 2:2, 0:0)
Black Wings Linz - KAC Celovec 4:1 (0:0, 2:0, 2:1)
Vienna Capitals - Red Bull Salzburg 3:1 (0:0, 2:1, 1:0)

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kgb@akcija.net
03. 11. 2007 10.06
kot kaže olimpija pošasi pregoreva:), pa saj so tud začetne zmage v glavnem temeljile na čudežnih predstavah golmana. Važno pa je da rdeči stroj melje naprej:)
GSG-9
03. 11. 2007 06.22
Trenerja zamenjta pri Olimpiji!!!!! Kakšen za boga RAHMATULIN??!??!?!? Alo enga k se spozna na hokej, Šved, Kanadčan, Američan al pa Slovenc ne pa nek rahmatulin, dejte ga no srat. Porazna igra Olimpije!!!!!
CezDrnInStrn
02. 11. 2007 22.39
Bravo JE-SE-NI-CE*******Mr.Zero(Lix rastura)He he he a Pare je pa Olimpijo pomagal potopit?Hjaaa..daleč je še do konca EBEL lige.Vse je mogoče!Se vidi,da plačuje Olimpija ceh,ki so ga Jesenice lansko leto plačevale!
DarthRevan
02. 11. 2007 22.25
Mislim da Jeseničani trenutno res igrajo najbolj kvaliteten hokej v ligi. Poezija na ledu, ob taki igri se niti to ne pozna, da je PP še vedno porazen.