Šport

Jeseničani lovijo trinajstico

Ljubljana, 13. 11. 2007 13.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Jeseničani želijo do 13 zaporedne zmage in novega rekorda lige EBEL. Olimpijino igro bo skušal poživiti v.d. trenerja Bojan Zajc.

Jeseničani so v lovu na rekordno, 13. zmago v ligi EBEL.
Jeseničani so v lovu na rekordno, 13. zmago v ligi EBEL. FOTO: Damjan Žibert

Dve slovenski moštvi v ligi EBEL, med njima pa ogromna razlika. Moštvu Acroni Jesenic gre v zadnjem času res vse po načrtih. Izvrstne igre, prvo mesto na lestvici, polna dvorana navdušenih navijačev in borbenost so elementi, ki dvigajo jeseniške ratinge. Železarji 13. v mesecu proti VSV-ju v Beljaku lovijo rekordno 13 zaporedno zmago v avstrijski ligi, na dosedanjih 19 tekmah pa so izgubili le štirikrat.

Precej drugače je v Ljubljani, saj se Olimpija spopada s kopico težav. Odstop prvega trenerja Ildarja Rahmatulina je bil le en korak, ki bo morda povzročil, da se bo igra zmajev izboljšala. To je bila prva trenerska zamenjava v letošnji sezoni v ligi EBEL, moštvo pa bo v nedeljo na velikem derbiju prvič vodil Američan Mike Posma.

Mike Posma: 39-letni Američan iz New Jerseya je se je hitro iz ameriških igrišč preselil na evropska in nekaj časa igral v Nemčiji (DEL), predvsem pa v prvi in drugi švicarski ligi, kjer je tudi začel s trenersko službo. Najprej kot pomočnik v drugi ligi (NLB) Chur in Laussane, kasneje pa je prevzel Langenthal. Na klopi omenjenega moštva je bil tri in pol sezone, saj je letos spomladi dobil odpoved po zaostanku z 2:0 v zmagah v prvem krogu končnice.

Žvižgi s tribun Tivolija na nedeljski tekmi so bili zgovorni, nezadovoljstvo gledalcev pa se kaže tudi v vedno skromnejšem obisku. Zanesljivo bo v kratkem še nekaj sprememb v kadrovski zasedbi in morda bi bilo smotrno, da bi odpustnico dobil kateri od tujcev, priložnost pa bi ponudili mlajšim, domačim igralcem, ki bi pokazali več želje, agresivnosti in drsanja....

Ljubljančane, ki jih bo na dveh tekmah vodil dosedanji pomočnik Bojan Zajc, čaka v Tivoliju derbi začelja, saj sta Olimpija in Alba na predzadnjem in zadnjem mestu lige.

Madžari so se pred kratkim okrepili z branilcem Chrisom Allenom, danes pa bo prvič za njih zaigral 36-letni Toni Sihvonen. Finec je v elitni finski ligi odigral več kot 600 tekem in na treh SP nastopil tudi za reprezentanco.



SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rsp.123@email.si
13. 11. 2007 17.23
Dejmo zmaji, zdaj pa zares!!! Pa Jesenice tudi.
DarthRevan
13. 11. 2007 15.04
Ampak danes bo pa težka v Beljaku. Sodniška mučkanja, pa tudi kak pretep, v katerem bodo ciljali na game misconduct naših najboljših ni izključen...