Šport

Jeseničani izgubili

Gradec, 12. 01. 2007 21.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Hokejisti iz Gradca so bili na domačem ledu močnejši od Jeseničanov. Slavili so s 3:1.

Jeseničani so morali priznati premoč.
Jeseničani so morali priznati premoč. FOTO: POP TV

Hokejisti Acroni Jesenic so v 37. krogu lige EBEL na gostovanju v Gradcu izgubili z 1:3 (0:0, 0:1, 1:2). Jeseničane je "pokopal" Grag Day, ki je dosegel vse tri gole za gostitelje, za Jeseničane pa je bil uspešen Pare. Na srečo Jeseničanov sta bila neuspešna tudi kluba iz Linza in z Dunaja, neposredna tekmeca v boju za četrto mesto in pred nadaljevanjem imajo železarji odprte vse možnosti za končnico.

"Kako lepo bi bilo, ko bi dve zaporedni gostovanji začeli z zmago," so pred tekmo razpredali jeseniški navijači, ki so sicer v manjšem številu kot običajno spremljali svoje ljubljence na avstrijskem Štajerskem. Standardnim Gorenjcem se je tokrat pridružilo še nekaj ljubiteljev hokeja s slovenskega dela Štajerske, toda v prvi tretjini so bili vsi precej mirni na čelu z domačimi ljubitelji hokeja. Tekma je namreč v uvodnem delu spominjala na uspavanko, kajti igra je bila precej počasnejša od nekaj zadnjih, streli in priložnosti bolj redki, najlepšo pa so imeli domači, a se je plošček po strelu Grega Daya ustavil na golovi črti. Oboji so bili precej nespretni ob igri z igralcem več, tako da je bil nedoločen rezultat brez zadetkov po prvem delu najpravičnejši.

Nadaljevanje je le postreglo z nekoliko bolj živahno igro, a še vedno smo pogrešali jeseniške akcije kot preteklo nedelje proti Beljaku. Železarji so bili za odtenek nevarnejši, vendar so še vedno naredili precej napak pri podajah, da pa niso zadeli v polno, morajo kriviti le sami sebe, v domačih pa je svoje dodal še odlični Walter Bartholomaeus, katerega je enkrat rešila tudi vratnica. Poleg tega so imeli gostje še dve številčni prednosti dveh igralcev več po celo kot minuto, a jim tudi to, kljub nekaj nevarnim poskusom, ni prineslo uspeha. Zato pa je to uspelo domačim, ki so se preko njihovega najboljšega strelca Grega Daya le razveselili vodstva, v sicer še vedno ne preveč kakovostnem obračunu. V zadnjem delu so železarji le pokazali nekaj svoje prave igre, ki so jo kronali z izenačujočim zadetkom po slabih štirih minutah, a kaj ko so le dve minuti 'pozabili' na Grega Daya, ki je z natančnim strelom med Glavičevima nogama zadel še drugič in le dobro minuto pred koncem poskrbel za tokratni železarski potop in za svoj hat-trick. Železarji tokrat niso bili pravi, naslednja huda preizkušnja pa jih čaka že v nedeljo v Linzu.

Na srečo tudi tekmeci Jeseničanov za uvrstitev med najboljšo četverico niso bili uspešni in pred končnico se položaj za slovenske prvake ni bistveno spremenil.

--------------------------------------------------------------------------------------

Dvorana Liebenau, gledalcev 2000, sodniki: Altersberger, Erd, Kaspar (vsi Avstrija).
Strelci: 1:0 Day (Washburn, Jakobsen, 37), 1:1 Pare (Varl, Fox, 44), 2:1 Day (Lange, 46), 3:1 Day (Washburn, 59).
Kazenske minute: Graz 99ers 22+10 (Jakobsen), Acroni Jesenice 18.

--------------------------------------------------------------------------------------

Izidi:

||Graz 99ers | Acroni Jesenice | 3:1 (0:0, 1:0, 2:1)
KAC Celovec | Innsbruck | 5:2 (1:1, 1:1, 3:0)
Red Bull Salzburg | Vienna Capitals | 7:5 (4:2, 1:1, 2:2)
VSV Beljak | Black Wings Linz | 5:3 (3:1, 1:0, 1:2)||

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

butthead@email.si
13. 01. 2007 15.28
ja gostovanja so težka, zdej je bil pa še en igralec zelo razpoložen,...naši ne in zato je tak rezultat,žal...bo proti linzu bolje...go go jesenice
uros@najsplet.com
13. 01. 2007 15.07
škoda za ti 2 točki
hot-shot69
13. 01. 2007 13.44
Ah ne se kregat z giovannetm, on ma pač en čudn fetiš, da žal folk pol se pa vrjjetn izživlja sam nad sabo k mu vračate komentarje...vsak normaln slovenc ve da so Jesenice slovenska prestolnica hokeja.
ernest83
13. 01. 2007 13.20
a.c.o.p.a.l.y.t.o, če vam je v Ljubljani vse propadlo, ne pomeni da tega več ni, samo malo ven je treba pogledat. To je ljubljanski problem, drugje gre pa svet naprej, v nogometu, rokometu, morda kdaj tudi v košarki, v hokeju pa sploh.
kgb@akcija.net
13. 01. 2007 12.54
giovane-zresn se. Acroni je svetlobna leta pred olimpijo. Vdržavnem prvenstvu za acroni igrajo mladinci, medtem ko je prva jakostna v EBEL ligi ki jo olimpija ne bo vidla še dolgo-če sploh kdaj
Eh, men je vseen, če zgubijo al pa zmagajo (ok, rajš vidm, če tisti za ktere navijam zmagajo), ampak vseen pa je najbl važn to, d je tekma napeta, zato bi rd vidu, d bi se v Sloveniji nasplošno nivo igre dvignu, in ni boljšga, kt met dve enak močni ekipi, k se med sabo "tepeta", navijači so na trnih in navijajo k zmešani... jooo... to pogrešam... tko kt pr fuzbalu, k ni več nbenga pravga derbija, odkr je propadla Olimpija, isto pr rokometu po propadu Prul, itn...
jackoo
12. 01. 2007 23.22
Olimpija je dost bolša od kateregakoli acronija.. sicer pa no comment če podpiraš jeseničane ane...
kgb@akcija.net
12. 01. 2007 22.44
take igre kot je na Jesenicah ne bo žabarija še dolgo vidla(kaj šele igrala)-če sploh kdaj. Kr pjt si kdaj pogledat kako igra olimpija-kot da bi gledal divjo ligo
jackoo
12. 01. 2007 22.34
No pa se je končno pokazalo kaki so v resnici..
kgb@akcija.net
12. 01. 2007 22.23
se zgodi, je pa dobro da so tud ostali izgubl