Šport

Jeseničane bo okrepil Kanadčan

Jesenice, 09. 01. 2008 09.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V vrste moštva HK Acroni Jesenice prihaja kanadski branilec Brian Yandle.

Novi kanadski branilec naj bi prvič zaigral proti Dunaju.
Novi kanadski branilec naj bi prvič zaigral proti Dunaju. FOTO: Damjan Žibert

Jeseničani še vedno iščejo nove igralske okrepitve v boju za čim boljšo uvrstitev v ligi EBEL. Železarji so se zanesljivo uvrstili med prvo šesterico po prvem delu tekmovanja, ki jim že zagotavlja mesto v končnici. Prva dva kroga drugega dela so končali s polovičnim uspehom. Na gostovanju v Beljaku so zmagali, na domači tekmi pa so  proti celovškemu KAC-u tesno izgobili.

Češki branilec Jaroslav Nedved, ki je bil na Jesenicah na preizkušnji, se je vrnil v domovino, v dvorano Pod mežaklo pa prihaja 25-letni Brian Yandle. Mladi kanadski branilec je kariero začel na univerzi New Hampshire, kjer je igral štiri leta, nato je dve leti igral v profesionalni ligi AHL (Lowel Lock Monsters in Worchester Sharks), kjer pa je odigral le sedem tekem. Zanimivo je, da je v Lowellu šest tekem odigral z sedanjim napadalcem Jesenic Paulom Healeyejem.

V lanski sezoni je igral v ligi ECHL za moštvo Phoenix Roadrunners (28 tekem, 4 goli, 10 podaj). V letošnji sezoni je 182 cm visoki in 84 kilogramov težki igralec začel v isti ekipi (30 tekem, 6 zadetkov in 14 podaj), a se je kasneje preselil v moštvo Augusta Lynx. Za Acroni Jesenice naj bi prvič zaigral to nedeljo, ko bodo Jeseničani gostili Dunajčane.


KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.