Šport

Javno o dopingu

Los Angeles, 23. 09. 2006 13.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ameriški kolesar Floyd Landis, ki so mu zaradi dopinga odvzeli zmago na Touru, bo zahteval javno obravnavo pritožbe.

Landis se je v Parizu tako veselil zmage na največji kolesarski dirki, potem pa so mu jo odvzeli
Landis se je v Parizu tako veselil zmage na največji kolesarski dirki, potem pa so mu jo odvzeli FOTO: Reuters


Ameriški kolesar Floyd Landis, zmagovalec letošnjega francoskega Toura, ki so ga ujeli pri jemanju prepovedanih poživil, bo zahteval javno obravnavo svoje pritožbe na odločitev o odvzemu zmage. Njegovo zahtevo po prekinitvi postopka v zvezi z dopinškimi kršitvami je Ameriška antidopinška agencija (USADA) zavrnila, Landisov odvetnik pa bo zdaj zahteval javno zaslišanje. Landis bo prvi športnik, ki bo izkoristil leta 2004 sprejeto pravilo o možnosti javne obravnave takšnih primerov.

Landis in njegov odvetnik Howard Jacobs bosta zahtevala javno obravnavo pri komisiji za pritožbe, potem ko nista uspela z zahtevo po prekinitvi postopka zaradi domnevnih nepravilnosti pri izvedbi testiranj. "Testi na Touru so polni nepravilnosti. Nedolžen sem in moji odvetniki bodo to dokazali, čeprav imamo veliko težav pri zbiranju informacij," je odločen Landis.

Američan bo v času, ko se njegov štab pripravlja na pravniške boje, odšel na operacijo kolka, ki jo bodo v univerzitetnem centru Loma Linda v Kaliforniji opravili v sredo.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Vegos
23. 09. 2006 23.08
Face it. Vrhunski šport je tvegano in nezdravo početje. Zmagaš, če si na pravih drogah. Če nisi na pravih, te ali dobijo, ali pa ostaneš zadaj.