Šport

Jonsova v zapor?

Washington, 05. 10. 2007 12.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Trikratna olimpijska prvakinja Marion Jones je priznala jemanje prepovedanih poživil.

Atletinja Marion Jones utegne končati v zaporu.
Atletinja Marion Jones utegne končati v zaporu. FOTO: Reuters

Pred uspehi na olimpijskih igrah v Sydneyju 2000 naj bi si temnopolta Marion Jones pomagala s steroidi. Časnik, ki se sklicuje na pismo, ki ga je atletinja poslala prijateljem in sorodnikom, piše, da je Jonesova od leta 1999 dve leti jemala steroide.

Športnica v pismu razkriva, da je prepovedana sredstva dobila od svojega tedanjega trenerja Trevorja Grahama, ki je je razložil, da gre za dodatno prehrano na osnovi lanenega olja. Sama se zaveda, da je storila napako, ko ni posumila v trenerja, ki ji je venomer ponavljal, naj bo ta dodatna prehrana tajna in naj o tem ne govori. Prav tako je čutila, da so se ji po zaužitju snovi povečale sposobnosti.

Graham na vprašanja časnika ni želel odgovarjati. Vsekakor pa bo moral odgovarjati na sodišču, saj je Jonesova napovedala, da bo danes na sodišču v New Jerseyju razkrila nekatere točke, pri katerih je v preteklosti lagala. Zdaj 31-letna atletinja je doslej namreč venomer trdila, da si ni pomagala s kakršnimikoli prepovedanimi snovmi. Leta 2004 so jo protidopinški preiskovalci povezali s škandalom v zloglasnem laboratoriju podjetja BALCO v San Franciscu, vendar ji dopinga doslej niso dokazali. Jonesova vsekakor ni v zavidljivem položaju. V ZDA so se pojavile govorice, da je v finančnih težavah in če bo na sodišču priznala krivo pričanje, ji grozi tudi daljša zaporna kazen. Obenem lahko izgubi v Sydneyju osvojene medalje.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tonček Balonček
05. 10. 2007 21.55
A se potem lahko zgodi, da bo Čeplakova končala na Igu, kot nekoč Janša. No, on je tam pravzaprav začel kariero.
DarthRevan
05. 10. 2007 15.23
Ahm...a ste prebrali novico!? "...če bo na sodišču priznala krivo pričanje, ji grozi tudi daljša zaporna kazen." In kje tukaj, prosim lepo, piše, da bo šla v zapor zaradi dopinga? Če bo šla, bo šla zaradi krivega pričanja!
kritika@email.si
05. 10. 2007 15.21
Kolikor jaz vem za tako zadevo ni zaporne kazni. Sicer pa je res žalostno, da večina vrhunskih športnikov posega po poživilih. Vseeno ni nobenega opravičila za takšno dejanje!
trakulja
05. 10. 2007 13.20
ja finančne težave ma pakva se boste še spovnl
Torpedo
05. 10. 2007 13.08
torej bo šla joli tudi v zapor?