Šport

Zavcu prestižna lovorika

Berlin, 26. 03. 2006 14.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ptujčan Dejan Zavec je postal medcelinski boksarski prvak v velterski kategoriji (do 66,7 kg) tudi po verziji IBF.

Tridesetletni Ptujčan Dejan Zavec od sinoči ni več le medcelinski boksarski prvak v velterski kategoriji (do 66,7 kg) po verziji WBO, ampak tudi po verziji IBF.

V manj kot štirih rundah je Ptujčan iz ringa odslovil Čilenca Mayo
V manj kot štirih rundah je Ptujčan iz ringa odslovil Čilenca Mayo FOTO: POP TV

Slovenski profesionalni boksar je v Oranienburgu po prekinitvi v 6. krogu gladko po sodniških ocenah s 3:0 premagal izzivalca Čilenca Joela Maya, ki nastopa za Avstrijo in v 20. poklicnem nastopu dosegel še 20. zmago. Mayo je imel v dvoboju z Zavcem srečo, da je sodnik predčasno prekinil dvoboj, ko je Zavec nasprotniku z nenamernim rahlim udarcem z glavo vnovič odprl rano na arkadi, ki mu jo je razbil že predčasno.

Čilenec je bil enakovreden nasprotnik namreč le v uvodnih dveh rundah, kasneje je Zavec popolnoma prevzel prevlado v ringu, nasprotnik je nato poskušal z nekontroliranimi udarci na silo in se izčrpal, zato je bil v zadnjih dveh rundah le še tarča za slovenskega boksarja, ki so ga več kot 1000 kilometrov od doma prišli bodrit tudi številni slovenski navijači. Glede na potek dvoboja bi se težko obdržal na nogah do konca tekme.

Dejan Zavec je edini slovenski profesionalni boksar
Dejan Zavec je edini slovenski profesionalni boksar FOTO: POP TV

"Dvoboj ni bil pretirano težak, vendar sem moral biti zelo pazljiv. Njegova edina možnost je bila, da me preseneti s kakšnim udarcem. No, kljub vsemu sem zelo vesel, da sem zmagal," je po dvoboju, ki ga je prenašala tudi nemška športna televizija DSF, povedal slovenski šampion.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jankovid@386.com
31. 03. 2006 19.53
slovenija pa res spremlja šampione a ne vseh,kdo spremlja DEJANA? nihče od slov. medijevga ga ne upošteva,da ne govorimo o slov. olimpijskem komiteju! Kaj so mu dali en velik NIČ. DEJAN jaz bi šel boksad za bilo katero drugo državo.KOCJANČIČ MALO SE ZAMISLI!