Šport

Majdičeva je pričakovala več

Ljubljana, 08. 01. 2008 15.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Najboljša slovenska športnica Petra Majdič se je z novoletne turneje Tour De Ski vrnila razočarana.

Smučarska reprezentanca Slovenije je opravila z novoletno turnejo Tour de Ski, ki se ni končala povsem po pričakovanjih. Vodstvo ekipe je merilo nekoliko višje, dejstvo pa je, da je bilo kar nekaj tekmovalk bolje pripravljenih od slovenskega tabora.

Petra Majdič
Petra Majdič FOTO: Reuters

Kljub temu 18. mesto Petre Majdič ter dejstvo, da so Vesna Fabjan, Barbara Jezeršek, Maja Benedičič in Nejc Brodar Tour končali, vseeno priča o tem, da je slovenska izbrana vrsta pripravljena na nadaljevanje sezone.

"Ne bom več pretiravala s treningi. Zdaj bom le še tekmovala. Če mi bo trener še povečal obseg treninga, ga ne bom poslušala," je bolj v šali kot zares dejala Majdičeva.

"Forma je dobra, to drži. Res je, da je bilo pet do sedem tekmovalk vrhunsko pripravljenih, mi smo bili blizu, a vseeno ne dovolj. Na koncu mi je bilo že vseeno, ali sem 12. ali 18. Nisem pa hotela odstopiti, tega ne počnem. S spoštovanjem do vseh tekmovalk, ki so bile boljše. Pomislila sicer sem, da bi odstopila, ko nam ni in ni šlo, a sem rekla ne, končala pa bom ta Tour, pa naj bo, kar hoče. Kot kaže, se to tekmovanje odloča na prvih tekmah in ne na zadnjih, kot smo mislili. Tiste, ki so bile že od začetka v ospredju, so tam tudi ostale. Zdaj gremo naprej, menim da sem dobro pripravljena, da lahko v svetovnem pokalu še kaj pokažem," je še dejala Majdičeva.

Trener ekipe Ivan Hudač bo na naslednjo tekmo, ki jo bo 22. januarja gostil kanadski Canmore, poleg Majdičeve odpeljal še Vesno Fabjan, ki je z nekaj potezami na tem Touru presenetila.

V Canmore bosta ob boljši pripravljenosti v prihodnjih dneh morda odpotovala tudi Katja Višnar, ta je Tour zaradi bolezni predčasno končala, in Nejc Brodar.

Iz Canmoreja (od 22. do 26. 1.) se svetovni pokal smučarskega teka seli v estonski Otepaae (9. in 10. 2.), nato pa v češki Liberec (16. in 17. 2.).

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tonček Balonček
08. 01. 2008 16.36
Ona je članica ŠD Atrans s Trojan, baje pa da živi na Brinj pri Dolu!