Šport

Jeseničani ugnali Innsbruck

Jesenice, 04. 11. 2006 08.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Acroni Jesenic so v tekmi 16. kroga avstrijske hokejske lige Ebel premagali Innsbruck s 3:1.

Kljub napovedi, da bo v jeseniškem moštvu zaigral tudi povratnik Aleš Kranjc, se to ni zgodilo, kajti vsi dokumenti še niso urejeni, tako da si je "bombarder" železarjev tekmo ogledal izza ograde. Tirolci so imeli na lestvici štiri točke prednosti pred Jeseničani, vendar pa od pričakovanega boja za vsak plošček vsaj v prvih dveh tretjinah ni bilo ničesar. Jeseničane je s tira vrgel glavni sodnik, ki je že v uvodnih šestih minutah železarje kar trikrat poslal na kazensko klop, toda gostje, kljub številnim strelom proti Kotykovim vratom, niso bili uspešni.

Zato pa je bil uspešen Razingar, ki je ob številčni prednosti zadel za vodstvo domačih. Po zadetku gostiteljev je gostujoči trener Alan Haworth zamenjal Fabia Gottardisa s Clausom Dalpiazem, ki je v gostujočo obrambo prinesel več zanesljivosti. Tudi v drugem delu so domači prevladovali, gostje pa so zadeli ob igralcu več, nevarni so bili predvsem v protinapadih, vendar se Kotyk ni pustil premagati. V domači vrsti je bil najbolj aktiven Tomaž Razingar, ki so ga gostje nekajkrat zaustavili tudi s prekrškom.

V zadnjih dvajsetih minutah so bili Jeseničani boljši in nevarnejši, svojo premoč pa so kronali z dvema igralcema več na ledu. Tekma bi se lahko razpletla tudi drugače, kajti gostje so v 55. minuti izvajali kazenski strel, a je bil Kotyk uspešnejši od Unterluggauerja, za piko na i in peto zaporedno zmago Jeseničanov pa je ob koncu poskrbel David Rodman z zadetkom v prazna vrata.

Dvorana Podmežakla, gledalcev 2800, sodniki: Berenker, Hofer, Peisker (vsi Avstrija).
Strelci: 1:0 Razingar (Polončič, Hafner, 12.), 1:1 Mossmer (Lindner, 26.), 2:1 Pare (Varl, Robar, 49.), 3:1 D. Rodman (Sotlar, Pare, 60.)
Kazenske minute: Acroni Jesenice 16, Innsbruck 16 minut.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.