Šport

Inzaghi kralj strelcev

Nyon, 05. 12. 2007 10.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Italijanski golgeter Filippo Inzaghi je novi rekorder po številu doseženih zadetkov v evropskih pokalih.

Pippo je novi kralj strelcev v evropskih pokalih.
Pippo je novi kralj strelcev v evropskih pokalih. FOTO: Reuters

Napadalec Milana Filippo Inzaghi - Pippo, ki je sinoči v Ligi prvakov dosegel zmagoviti gol proti Celticu iz Glasgowa (1:0), je s tem zadetkom, skupaj jih je zbral 63, postal novi rekorder evropskih pokalov. Italijan je z golom proti škotskemu prvaku preskočil legendarnega Nemca Gerda Müllerja, ki jih je v evropskih tekmah zabil 62. Medtem pa je najboljši strelec lige prvakov z 58 goli kapetan madridskega Reala, Raul.

"Presrečen sem in obenem ponosen, da mi je uspel takšen podvig. Vedno se bom spominjal te tekme. Želel bi se zahvaliti soigralcem, saj mi brez njih to ne bi uspelo," je dejal Inzaghi, navdušenje nad dosežkom pa je izkazal tudi trener evropskega prvaka Carlo Ancelotti: "Filippo si je zaslužil ta rekord. V njem še vedno tli strast do nogometa, kar dokazuje leto za letom."

Lestvica najboljših strelcev v evropskih nogometnih pokalih:
1. Filippo Inzaghi (Ita) 63 golov
2. Gerd Müller (Nem) 62
3. Andrej Ševčenko (Ukr) 60
  . Raul (Špa) 60
5. Ruud van Nistelrooy (Niz) 57
6. Eusebio (Por) 56
7. Henrik Larsson (Šve) 52
 . Thierry Henry (Fra) 52
9. Alfredo Di Stefano (Arg) 50
10. Carlos Santillana (Špa) 47

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

C.Ronaldo9
05. 12. 2007 14.02
Sam Inzaghi je res car joj kuk si on zna najdt prostor,je majster res!!!sam tehnično znanje ga mal zaj.... drugač je res car sam sredino bi mogu maenjat!!!