Šport

Incident še ni pozabljen

Berlin, 11. 09. 2006 18.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Predsednik FIFE Sepp Blatter je predlagal soočenje Zidana in Materazzija, glavnih akterjev incidenta na SP 2006.

Zidana je tako razburila izjava o njegovi sestri, da je na poslovilni tekmi z glavo udaril Materazzija.
Zidana je tako razburila izjava o njegovi sestri, da je na poslovilni tekmi z glavo udaril Materazzija. FOTO: Reuters

Sepp Blatter, ki je v Berlinu spregovoril na skupni trenerski konferenci FIFE in UEFE, se ni mogel izogniti vprašanjem o škandalu s finalne tekme letošnjega svetovnega prvenstva v nogometu, ko je francoski zvezdnik Zinedine Zidane z glavo udaril v prsi italijanskega reprezentanta Marca Materazzija.

Blatter je potrdil, da si Mednarodna nogometna zveza prizadeva za soočenje obeh glavnih akterjev. "Prizadevamo si, da bi se Materazzi in Zidane srečala. Ena od možnosti je Robben Island v Južnoafriški republiki, kjer je bil zaprt Mandela. Tako bi na najboljši način končali to žalostno zgodbo," je povedal Blatter.

Kot je znano, sta bila zaradi dogodka, ki je zasenčil SP 2006 v Nemčiji, oba igralca kaznovana s prepovedjo nastopa na nekaj naslednjih tekmah. Že od začetka je bilo znano, da je Zidanu zavrelo zaradi žaljivih besed nasprotnega igralca, vendar so v javnosti dolgo časa krožile le domneve o tem, kaj naj bi Italijan pravzaprav dejal. Ta je skoraj dva meseca po dogodku končno priznal, da je beseda tekla o Zidanovi sestri, česar Zidane nikoli ni potrdil.

Sepp upa, da se bosta glavna akterja incidenta soočila in pobotala.
Sepp upa, da se bosta glavna akterja incidenta soočila in pobotala. FOTO: Reuters

V Berlinu se je sicer zbralo več kot sto trenerjev, med njimi tudi 52 reprezentančnih selektorjev, kjer so ocenili letošnje največje tekmovanje v nogometu, ki je bilo po besedah Seppa Blatterja uspešno in je štiri tedne širilo pozitivna čustva. Sodelujoči pa so preučili tudi tehnična vprašanja in nove trende.

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

macek_muri@email.si
12. 09. 2006 07.22
Nej se dobita ja, pa naj ga še enkrat nabije, pa še na gobec zravn.
krtkoen
12. 09. 2006 06.51
Kar je res je res ... Zidana naj že končno pustijo pri miru da bo užival svojo penzijo; raje naj postavijo pravila igre, pa sprotno uporabo video posnetkov v primeru kot je bil ta ...
user491
11. 09. 2006 20.43
nočem žaliti nikogaršnje nacije, ampak vsi vemo da Italijani prednjačijo z umazano igro v športu, pač taka je njihova karakteristika. Zidane je kralj nogometa, ki je nadigral tudi tako opevanega Ronaldinha.