Šport

Igra razblinila veliko srce

Stavanger, 21. 01. 2008 09.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
2

Slovenski rokometaši so se z zmago proti Čehom prebili v drugi del evropskega prvenstva na Norveškem.

Aleš Pajovič se skorajda ni pripravljal na evropsko prvenstvo, a zaenkrat najbolj konstantno zabija.
Aleš Pajovič se skorajda ni pripravljal na evropsko prvenstvo, a zaenkrat najbolj konstantno zabija. FOTO: Slavko Kolar

Če so Slovenci z zmago v prvem krogu proti Čehom takorekoč opravili posel in se prebili v drugi del tekmovanja, pa so proti drugima predstavnikoma v skupini A razočarali. Predvsem obračun s Poljaki, ko v prvem polčasu niso mogli niti približno konkurirati varovancem Bogdana Wente (33:26) in skromna predstava proti Hrvatom (29:24), sta nazorno pokazala, kako "uspešno“ so nekdanji evropski podprvaki opravili s pripravami.

Da se razumemo, nihče igralcem ne očita srčnosti in borbe za vsako žogo, a igra reprezentance je žal na nivoju ekipe, ki ni opravila priprav. Aleš Pajovič je tako denimo najbolj konstanten igralec, a opravil je mizerni del priprav, tisti, ki so trenirali od prvega dne naprej, pa igrajo na povprečnem nivoju. Med tistimi, ki so se zaenkrat izkazali, velja omeniti še Luko Žvižeja, čeprav proti Poljakom ni blestel, pa oba vratarja, sicer pa ekipa še vedno nima pravega organizatorja igre.

Uroš Zorman (levo) se zaenkrat kot organizator igre ni izkazal. Bo priložnost dobil David Špiler (desno)?
Uroš Zorman (levo) se zaenkrat kot organizator igre ni izkazal. Bo priložnost dobil David Špiler (desno)? FOTO: Damjan Žibert

Zorman (še) ne razigrava

Strokovno vodstvo slovenske reprezentance je pred začetkom priprav bilo mnenja, da se bo igra vrtela okrog Uroša Zormana (Ciudad Real), a Ljubljančan še vedno ni odigral kakšne sila kakovostne tekme. Potiskanje žoge proti krožnemu napadalcu, slabe podaje in rinjenje proti črti sta žal tisto s čimer se lahko popularni Zut ta hip predstavi. Čeprav ima selektor Miro Požun izjemne krilne igralce, pa se tega organizator igre ne zaveda.

Navijači zelo glasni

Na severu Evrope so se zaenkrat najbolj izkazali slovenski navijači.
Na severu Evrope so se zaenkrat najbolj izkazali slovenski navijači. FOTO: Slavko Kolar

Združeni slovenski navijači, na sever Evrope jih je odpotovalo kakšnih 90, so eni redkih, ki niso razočarali predstavništva Rokometne zveze Slovenije na Norveškem. Glasno spodbujanje vseh 60 minut tekme ter dnevna vožnja iz 100 kilometrov oddaljenega mesta od Stavangerja pa sta vredna pohvale. Ne pa tudi igra nekaterih reprezentantov, saj bi lahko bil njihov izkupiček po prvem delu tekmovanja bistveno boljši.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

sukisuki
21. 01. 2008 10.39
lahko bi zmagal, če bi le mal bolj zbrano igral, pa če ne bi delala bednih začetniških napak eno za drugo, najmanj 5 zgubljenih napadov....... hvala bogu da sta se golmana razigrala.....
eBuddy
21. 01. 2008 10.15
pohvala...dosegli so cilj....a ima kdo morda večje apetite?