Šport

Huda nesreča vaterpolistov

Beograd, 28. 12. 2005 20.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Člani slovenske vaterpolske reprezentance so bili vpleteni v prometno nesrečo. Kapetana so operirali.

Vpletene v prometni nesreči so morali gasilci izrezati iz vozila
Vpletene v prometni nesreči so morali gasilci izrezati iz vozila FOTO: POP TV

Kapetan vaterpolske reprezentance Žiga Balderman, člani Tomaž Mihelčič, Rok Vehovec in Sandi Mertelj, ki so z ekipo na pripravah v Beogradu, so bili ponoči vpleteni v prometno nesrečo v srbski prestolnici.

Najhuje jo je skupil kapetan Balderman, ki ima po prvih podatkih zlom lopatice in poškodbo jeter, po zagotovilih vodstva reprezentance pa je uspešno prestal operacijo in naj bi čez dan ali dva zdravljenje že nadaljeval na splošnem oddelku bolnišnice v Beogradu. Rok Vehovec in Tomaž Mihelčič bosta v bolnišnici čez noč ostala na opazovanju, Sandi Mertelj pa jo je odnesel le z nekaj praskami. 

Četverica slovenskih vaterpolistov je bila po večernem izletu v mesto s taksijem na poti v hotel, ko je v križišču drugo vozilo prevozilo rdečo luč in brez zaviranja trčilo v taksi s športniki. Nesreča je bila tako huda, so morali ranjene vaterpoliste iz zverižene pločevine izrezati beograjski gasilci. 

Reprezentanca se v četrtek vrača v Slovenijo, kot je povedal direktor Iztok Kraševec, naj bi se v domovino vrnili vsi igralci, izjema je Balderman, ki bo nadaljeval zdravljenje.