Šport

Holyfield spet v ring

New York, 08. 09. 2006 11.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nekdanji svetovni prvak v supertežki kategoriji Evander Holyfield bo novembra vnovič stopil v ring.

Evander Holyfield
Evander Holyfield FOTO: Reuters

Nekdanji svetovni prvak v supertežki kategoriji Evander Holyfield bo svoj "comeback" nadaljeval tudi v 44. letu starosti, saj bo, potem ko bo v oktobru praznoval rojstni dan, v novembru vnovič stopil v ring. Njegov nasprotnik v San Antoniu bo Portoričan Fres Oquendo in ne Turek Sinan Samil Sam, kot je bilo sprva načrtovano. To bo po 21-mesečnem postu že drugi Holyfieldov dvoboj, saj je 18. avgusta s tehničnim knockoutom v drugi rundi premagal rojaka Jeremyja Batesa.

Holyfield si je pred vrnitvijo v ring začrtal le en cilj - petič v karieri osvojiti naslov svetovnega prvaka. V kolikor mu bo to uspelo, bo prvi mož v zgodovini, ki bo petkrat osvojil naslov najboljšega v supertežki kategoriji, lahko pa se mu posreči še en rekord. Če se bodo njegovi uspehi v boju za naslov nadaljevali, bo morda presegel celo starost Georgea Foremana, ko je leta 1994 v svojem 45. letu starosti postal najstarejši boksar, ki je vnovič osvojil naslov prvaka.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.