Hokej

ZM Olimpija – Salzburg 2:2!

Salzburg, 23. 03. 2008 13.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
50

Hokejisti ZM Olimpije so zaradi prevelikega števila registriranih igralcev na zadnji finalni tekmi lige EBEL izgubili obračun s Salzburgom.

Če je izgledalo, da bi lahko bila današnja finalna tekma hokejske lige Ebel med Red Bull Salzburgom in ZM Olimpijo tudi odločilna, pa so Ljubljančani na Solnograškem doživeli neprijetno presenečenje.

Alex Westlund se je poškodoval na zadnji tekmi v Hali Tivoli.
Alex Westlund se je poškodoval na zadnji tekmi v Hali Tivoli. FOTO: Damjan Žibert

Na zadnji tekmi v Hali Tivoli (4:3), so namreč imeli v zapisniku prijavljeno preveliko število igralcev. Avstrijci so tako našli novo luknjo v "zakoniku“ lige Ebel in tako je rezultat pred današnjo tekmo 2:2 v zmagah. Namesto zmage Ljubljančanov s 4:3, je bil obračun registriran s 5:0 za Salzburžane.

Sporna naj bi bila prijava Boštjana Groznika, s katero so Zmaji presegli dovoljeno točkovno vrednost prijavljenih igralcev. Novico je potrdilo tudi vodstvo kluba s pod Rožnika, a odločitve ne želijo komentirati pred tekmo.

Obrazložitev

Vodstvo lige Ebel je sporočilo, da je ZM Olimpija kršila pravilnik glede točkovanja igralcev oziroma presegla omejitev, ki velja za posamezno moštvo. Na četrtkovi tekmi v Ljubljani zaradi kazni ni smel igrati Boštjan Groznik, njegova točkovna vrednost je 2,5. Tako bi morali Ljubljančani v zapisnik uvrstiti igralce z maksimalnim seštevkom 62,5 točke, v zapisniku pa jih je bilo 20, njihov seštevek pa je dosegel 64,5 točke.

Westi ne bo branil

Poškodba gležnja vratarja ZM Olimpije je še preveč boleča, da bi Alex Westlund lahko nastopil na drevišnji peti tekmi finala lige EBEL v Salzburgu. Ameriški vratar si je poškodoval gleženj v 24. minuti četrte tekme v Ljubljani (4:3), ko je nanj naletel gostujoči napadalec Donald MacLean.

Danes dopoldne je Westlund poskušal trenirati, toda bolečine so bile prehude in s treningom je končal predčasno. V vratih bo odličnega vratarja zamenjal Klemen Mohorič, ki je svoje mojstrstvo dokazoval že na zadnji tekmi z nocojšnjim nasprotnikom v Tivoliju. Salzburžani težav s poškodbami nimajo.


SORODNI ČLANKI