Hokej

Obetaven začetek v Tivoliju: obračun zelenih in rdečih zmajev pripadel Ljubljančanom

Ljubljana, 16. 08. 2024 21.35 | Posodobljeno pred 31 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Za hokejisti Olimpije je prvi cikel priprav, ki so ga (bodo) zaključili s prijateljskima tekmama konec tega tedna. Prvo pripravljalno tekmo so zmaji odigrali proti dolgoletnemu rivalu ekipi KAC iz Celovca. Po lepi predstavi pred zavidljivim številom gledalcev v Tivoliju, zbralo se jih je več kot tisoč, so zeleni zmaji ugnali rdeče z 2:1. V soboto v goste prihaja ambiciozna ekipa Gyergyói, ki igra v mednarodni ligi ERSTE. Zmaji se na pripravljalnih tekmah predstavljajo v posebni izdaji dresov, ki so bili zasnovani na osnovi nove podobe kluba in jih bodo Ljubljančani nosili izključno na pripravljalnih tekmah.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Zmaji do zmage proti KAC-u
    01:08
    Iz 24UR: Zmaji do zmage proti KAC-u
  • Blaž Gregorc po zmagi na prijateljskem obračunu
    00:53
    Blaž Gregorc po zmagi na prijateljskem obračunu
  • Robert Sabolič po zmagi proti KAC-u
    00:43
    Robert Sabolič po zmagi proti KAC-u

 

Na prvi pripravljalni tekmi po zaključenem uvodnem ciklu priprav so se hokejisti Olimpija Ljubljana pomerili s celovškim KAC in zmagali z rezultatom 2:1. Zmaji so povedli v 16. minuti, ko je po podaji Miha Beričiča in Jaka Sodje v polno zadel Žiga Pance. Gostje so izenačili na začetku druge tretjine ob igralcu več na ledu. Za zmago hokejistov Olimpije Ljubljana je v 55. minuti po lepi podaji Jana Ćosića zadel branilec Wyatt Ege. Razmerje v strelih na gol pred polno glavno tribuno Tivolija, zbralo se je okoli 1200 gledalcev, tudi obe navijaški skupini, je bilo 28:25 v korist Ljubljančanov.

Veseli dejstvo, da je bila dvorana Tivoli kljub poletnemu terminu dodobra napolnjena. V soboto 17.8. se bo Olimpija pomerila proti ekipi Gyergyoi, ko bodo priložnost dobili tudi nekateri  mlajši igralci. Tudi na tej tekmi bo vstop prost.

Izid, pripravljalna tekma:
Olimpija Ljubljana - KAC 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)
Pance 16., Ege 55.; From 21.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Dacar
19. 08. 2024 08.50
Rubrika kolesarstvo to ni kolesarstvo
Dr. No
17. 08. 2024 08.16
Stare drese nazaj